Antena 3 CNN Actualitate Executivul face economii la drumuri şi autostrăzi. Bugetul pentru infrastructură nu a crescut comparativ cu 2010

Executivul face economii la drumuri şi autostrăzi. Bugetul pentru infrastructură nu a crescut comparativ cu 2010

Executivul face economii la drumuri şi autostrăzi. Bugetul pentru infrastructură nu a crescut comparativ cu 2010
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Ian 2011   •   19:18

Se fac economii la drumuri şi autostrăzi, pentru care anul acesta nu s-au mai prea găsit resurse financiare. Bugetul de investiţii pentru infrastructură nu a crescut comparativ cu 2010. Executivul va cheltui 1,42 de miliarde de euro. Asta ar însemna în cel mai bun caz 200 de kilometri de autostradă, dar banii vor fi împărţiţi şi pentru drumurile naţionale şi judeţene.

Conform proiectului de buget, anul acesta, Ministerul Transporturilor a alocat 1,42 de miliarde de euro pentru investiţiile în infrastructură, atât în drumuri naţionale, cât şi în autostrăzi. Suma este similară celei alocate anul trecut şi ar ajunge pentru finalizarea a 200 de kilometri de autostradă.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu a promis că anul acesta vor fi finalizaţi 117 kilometri de autostradă. Conform cotidianului Gândul, este vorba despre tronsoanele Cernavodă-Medgidia, Medgidia-Constanţa, Arad-Timişoara şi centurile municipiiilor Constanţa şi Arad.

Tot anul acesta ar trebui să fie finalizate şi mai multe variante ocolitoare. Între ele, cele din zona de nord a Capitalei, din Suceava şi din Cluj.

De asemenea, în plan este şi reabilitarea a 238 kilometri de drumuri naţionale, acţiune care ar putea costa circa 178 milioane de euro.

Din total, doar 43 kilometri de drumuri naţionale vor fi reabilitaţi cu bani de la bugetul de stat. Pentru restul proiectelor, finanţarea va fi asigurată cu ajutorul instituţiilor financiare internaţionale.

Din bugetul CNADNR pe anul acesta, 74% din sume urmează să meargă la investiţii. Dacă diferenţele dintre ceea ce scrie în buget şi ceea ce se face efectiv vor rămâne la fel de mari ca anul trecut, investiţiile vor totaliza cu 8% mai puţin, respectiv 1,3 miliarde de euro.

În ceea ce priveşte angajaţii Companiei, aceştia vor avea anul acesta un salariu mediu lunar de 2.046 de lei. La finele acestui an, CNADNR va avea un număr total de salariaţi de 6.566, ceea ce înseamnă că anul acesta vor fi angajate 150 de persoane.

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close