Antena 3 CNN Actualitate Exerciţii militare de amploare la malul mării. Vor avea loc trageri antiaeriene reale - VIDEO

Exerciţii militare de amploare la malul mării. Vor avea loc trageri antiaeriene reale - VIDEO

Exerciţii militare de amploare la malul mării. Vor avea loc trageri antiaeriene reale - VIDEO
Sursa foto: Foto: facebook.com/mapn.ro
Foto Gabără Gheorghe
20 Iun 2019   •   10:28

Exerciţii militare spectaculoase la malul marii în cadrul exerciţiului Saber Guardian 2019. În poligoanele Midia şi Babadag vor avea loc mai multe trageri de luptă ale companiilor de infanterie şi ale unui pluton de tancuri, dar şi trageri antiaeriene reale.

''Elemente precum globalizarea situaţiei de insecuritate, elemente de război hibrid, afectează şi probează în acelaşi timp contextul, justificând nevoia de consolidare a parteneriatului strategic şi întărire a poziţiei forţelor în zona noastră (...) Saber Guardian este un exerciţiu complex, o dată la doi ani impari, în care noi prin o abordare a unui scenariu fictiv, asigurăm o coerenţă operaţională a componentelor de comandă naţională dar şi multinaţionale. Sunt aproape 13.500 de militari şi 3.600 de mijloace.

Exerciţiul a fost setat pe doi piloni mari, cel al simulării exerciţiului asistat de calculator şi acesta de real în teren, cu trageri şi manevre. În total, pe cele două piloane au fost angajate 15 ţări, printre care: Albania, Bosnia, Bulgaria, Ungaria, Georgia, Moldova, Statele Unite, Marea Britanie, Italia, Spania. Este o premieră regională. Sunt trageri pe timpul a trei zile. Este o premieră regională. Sunt trageri pe timpul a trei zile. Astăzi este concentrarea cea mai mare de foc, prin care nu numai tragerile în sine sunt de valoare, ci sistemul de conducere unitar al tuturor sistemelor, al tuturor capabilităţilor angajate în lupta cu inamicul aerian'', a spus general-maior Dorin Ioniță, comandantul Comandamentului Forțelor Întrunite.

×
Subiecte în articol: exercitii militare
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close