Antena 3 CNN Actualitate Exercițiu antiterorist în Gorj, la cea mai mare rampă automatizată a Sistemului Național de Transport al Petrolului

Exercițiu antiterorist în Gorj, la cea mai mare rampă automatizată a Sistemului Național de Transport al Petrolului

Exercițiu antiterorist în Gorj, la cea mai mare rampă automatizată a Sistemului Național de Transport al Petrolului
Sursa foto: foto: Maramedia
16 Noi 2017   •   16:13

Un exercițiu antiterorist, organizat de societatea CONPET, a fost desfășurat joi în județul Gorj, la Bărbătești. Simularea atacului terrorist a avut oc la cea mai mare rampă automatizată care aparține Sistemului Național de Transport al Petrolului prin conducte al CONPET SA.

Exercițiul a avut ca scop pregătirea forțelor specializate pentru combaterea unei grupări infracționale ce încearcă producerea de avarii la instalațiile și echipamentele petroliere.

"Am participat astăzi la un exercițiu desfășurat în comun de către efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Gorj și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, precum și de la Direcția Județeană de Informații Gorj și Poliția Română. Cu toții am urmărit interoperabilitatea între aceste instituții în situații tensionate, astfel încât să ne asigurăm din timp, să observăm eventuale deficiențe, eventuale discordanțe și să le remediem în urma briefingului pe care îl vom face", a declarat Dorel Roșu, prim adjunct al inspectorului șef al IJJ Gorj.

Acesta a mai povestit că un grup format din cinci infractori au fost suprinși în timp ce sustrăgeau produs petrolier. Unul dintre ei a fost rănit, în timp ce ceilalți patru au circulat cu viteză cu autoturismul, reușind să iasă din vizorul forțelor de ordine. Mai mult, în loc să negocieze cu jandarmii, aceștia au deschis focul asupra lor.

"Rampa de descărcare a țițeiului Bărbătești face parte din Sistemul Național de Transport Țiței prin Conducte, aici se descarcă țițeiul provenit din zona Ardeal și se pompează către rafinăriile din Ploiești. Sistemul național este strategic, iar sistemul de transport totodată reprezintă o infrastructură critică, națională. Colaborarea cu jandarmii este foarte bună, dat fiind că lucrez de mult timp la această firmă am avut și serviciu de pază cu firme private și am ajuns, din cauza unor conjuncturi nu prea plăcute în sensul că fenomenul infracțional ajunsese la cote alarmante, a trebuit să apelăm la jandarmi și, din acel moment, fenomenul infracțional a fost în scădere, ajungând în momentul de față să fie aproape inexistent. Se fură foarte rar, dar capacitatea de intervenție a jandarmilor și viteza de reacție este foarte bună și au reușit de-a lungul timpului, împreună cu celelalte instituții specializate din țară, să destructureze anumite grupuri infracționale", a precizat Silviu Baciu, directorul de Dezvoltare Mentenanță al SC Conpet SA.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Gorj
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close