Antena 3 CNN Actualitate Primul exercițiul de blackout din România a început la Mediaș. Ce facem dacă rămânem în beznă

Primul exercițiul de blackout din România a început la Mediaș. Ce facem dacă rămânem în beznă

A început primul exercițiu de blackout în România. Simularea de pană majoră de curent are loc chiar în acest moment la Mediaș.

Primul exercițiul de blackout din România a început la Mediaș. Ce facem dacă rămânem în beznă
Sursa foto: Gettyimages | Gaelle Girbes / Stringer
de Ioana Mircea    |    19 Noi 2022   •   12:50

În acest moment, la Zilele prevenirii dezastrelor din Mediaș se fac simulări și în ceea ce privește posibilitate unui blackout la nivelul țării.

"Pe parcursul a trei zile este vorba de mai multe acțiuni, tot ceea ce înseamnă dezastre care pot să existe la un moment dat, iar aceste dezastre este foarte bine să le cunoaștem dacă se întâmplă și să găsim elementele necesare să le învățăm astfel încât dacă apar să putem să ne descurcăm. Pe parcursul zilei de astăzi există mai multe exerciții", a explicat Dumitru Cheseliță de la Asociația Energia Inteligentă.

Pentru a supraviețuii unui moment de blackout estre recomandat să aveți la îndemână rucsacul de prim ajutor, care se folosește și în caz de cutremure.

"O astfel de situație presupune ca omul să aibe la îndemână acel rucsac de prim ajutor în care să regăsim apă, o anumită cantitate de alimente, o lanternă, baterii, un aparat de radio și alte elemente specifice.

Acest rucsac este un element care ar trebui să facă parte din recuzita noastră de zi cu zi", a adăugat acesta.

×
Subiecte în articol: Medias blackout
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close