Antena 3 CNN Actualitate Cel mai mare exerciţiu cu blindate în baza NATO de la Cincu. Participă peste 1.200 de militari români şi americani

Cel mai mare exerciţiu cu blindate în baza NATO de la Cincu. Participă peste 1.200 de militari români şi americani

Peste 1.200 de militari români şi americani participă zilele acestea la un amplu exercițiu demonstrativ cu blindate, în Baza NATO de la Cincu. Este cel mai mare eveniment de instruire din acest an.

Cel mai mare exerciţiu cu blindate în baza NATO de la Cincu. Participă peste 1.200 de militari români şi americani
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ovidiu Stan    |    09 Noi 2022   •   12:25

La Centrul Național de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu, județul Brașov, are loc un amplu exercițiu demonstrativ cu blindate. 

"Justice Sword 22.2", care se desfășoară în perioada 27 octombrie - 11 noiembrie, este cel mai mare eveniment de instruire executat de către Brigada 282 Blindată "Unirea Principatelor" în acest an și implică participarea a aproximativ 1200 militari și peste 400 de mijloace tehnice și de luptă aparținând structurilor de manevră, sprijin prin foc și logistice din organica marii unități, dar și forțelor militare ale Armatei SUA dislocate pe teritoriul național.

Având la bază un scenariu fictiv prin care au fost create diverse situații pentru ca militarii să poată exersa ducerea acțiunilor militare cu caracter defensiv și ofensiv, exercițiul asigură totodată și cadrul necesar pentru evaluarea nivelului de instruire atins de structuri de poliție militară, apărare chimică, biologică, radiologică, nucleară și logistică aparținând Diviziei 2 de infanterie "Getica".

×
Subiecte în articol: NATO Cincu
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close