Antena 3 CNN Actualitate "Există riscul ca apa să dispară din viitoarele Obiective de Dezvoltare ale Mileniului". Vezi cine avertizează populaţia

"Există riscul ca apa să dispară din viitoarele Obiective de Dezvoltare ale Mileniului". Vezi cine avertizează populaţia

"Există riscul ca apa să dispară din viitoarele Obiective de Dezvoltare ale Mileniului". Vezi cine avertizează populaţia
Sursa foto: Foto: soxfirst.com
de S.T.    |    21 Mar 2013   •   19:02

Pentru jumătate din populaţia mondială, instalată în zone rurale, accesul la apă înregistrează progrese, însă situaţia se degradează în marile oraşe, unde are loc o urbanizare necontrolată, avertizează Gérard Payen, expert pe lângă secretarul general al ONU, cu ocazia marcării, vineri, 22 martie, a Zilei mondiale a apei.

"În zona rurală, situaţia se ameliorează. Din contră, în zonele urbane, toţi indicatorii sunt pe roşu, situaţia se degradează în medie în toate oraşele cu puternică creştere demografică", afirmă Gérard Payen, într-un interviu pentru AFP.

Conform unui raport foarte recent al Băncii Asiatice de Dezvoltare, 65% din populaţia regiunii Asia-Pacific trăieşte în continuare fără apă curentă, în pofida racordării la reţea a 900 de milioane de persoane între 1990 şi 2010.

"Nu există statistici cu privire la numărul persoanelor care nu au acces la apă potabilă, însă ar fi 1,9 miliarde de persoane care consumă apă periculoasă şi 1,6 miliarde care consumă apă de calitate îndoielnică", a mai spus Gérard Payen.

Potrivit acestuia, "există un risc enorm, şi anume ca apa să dispară din viitoarele Obiective de Dezvoltare ale Mileniului", care vor fi stabilite în 2015 şi despre care se discută în prezent la ONU.

×
Subiecte în articol: apa apa potabila
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close