Antena 3 CNN Actualitate Există şi bugetari de lux în România. Vezi aici cine sunt şi ce averi au

Există şi bugetari de lux în România. Vezi aici cine sunt şi ce averi au

Există şi bugetari de lux în România. Vezi aici cine sunt şi ce averi au
Sursa foto: Foto: INTACT Images
30 Iul 2011   •   18:10

Conduc cele mai importante instituţii publice, se plimbă cu maşini de lux, iar locuinţele lor sunt adevărate oaze de relaxare. Desigur, au cele mai mari salarii din sistem, dar - până la urma - sunt tot bugetari.

Deschidem topul bugetarilor de lux cu Preşedintele Curţii Constituţionale. Augustin Zegrean. Acesta are patru terenuri şi două apartamente, în Bistriţa-Năsăud şi Cluj, o casă la Colibiţa şi o parte dintr-o clădire de birouri, tot în Bistriţa. La capitolul maşini, deţine un Renault şi o Dacia Sandero. În total, o avere evaluată la aproape 700.000 de euro.

Traian Băsescu are, în Bucureşti, două terenuri, un apartament şi un garaj şi recent şi-a completat declaraţia de avere cu un apartament în Constanţa, moştenit de la mama sa. Şeful statului mai deţine bijuterii, tablouri şi o Dacia Duster. Averea ajunge astfel, la 800.000 de euro.

Primarul Capitalei deţine 25% dintr-o companie de produse medicale, un teren şi o casă la Ciolpani, un teren în Predeal şi un apartament în Bucureşti. Cât despre maşini, Sorin Oprescu optează pentru BMW. Averea, puţin peste 800.000 de euro.

Ceva mai bogat e şeful ANAF. Sorin Blejnar are un teren şi o casă în buricul capitalei şi un apartament în Arad. Nu-i lipsesc nici conturile în bănci. Averea lui ar însuma aproape 900.000 de euro.

Cel mai bogat bugetar este Mugur Isărescu, guvernatorul BNR. Împreună cu soţia, are un teren de peste 14.000 de metri pătraţi şi o casă în Siliştea Snagovului, judeţul Ilfov şi încă una în Drăgăşani, judeţul Vâlcea. Lui Mugur Isărescu îi plac motoarele puternice. Are un Eagle, un BMW şi o barcă cu motor. Guvernatorul mai are bijuterii, obiecte de artă şi tablouri, dar şi conturi şi depozite în bănci. Una peste alta, averea primului bancher al tării depăşeşte un milion de euro.

 


×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close