Antena 3 CNN Actualitate Experiment cu camera de termoviziune: Unde resimțim cel mai mult frigul

Experiment cu camera de termoviziune: Unde resimțim cel mai mult frigul

Experiment cu camera de termoviziune: Unde resimțim cel mai mult frigul
21 Ian 2016   •   08:20

O fotografie incredibilă, care arată cum zăpada a acoperit Capitala, a fost postată pe internet. Imaginea este suprinsă de la o înălţime de 12.000 de metri, dintr-o aeronava a unei companii arabe care a survolat capitala României. În condiţiile în care nu vom scăpa de ger, Bucureştiul va arăta la fel şi în zilele următoare.

Reporterii noştri au făcut un experiment cu o cameră de termoviziune pentru a vedea cum este resimţit frigul în Capitală. Cele mai afectate sunt apartamentele neizolate termic, unde temperaturile sunt şi cu 8 grade mai mici decât în blocurile reabilitate.

Experimentul demonstrează că dacă cele două blocuri ar primi aceeaşi cantitate de căldură, în cel neizolat temperatura ar fi şi cu 8 grade mai mică, faţă de clădirea reabilitată termic. În trenuri, căldura nu se menține nici când stau pe loc. Camera de termoviziune, arată care este defapt starea trenurilor în care iarnă de iarnă, tremură milioane de români.

Nici oamenii nu sunt pregătiţi să înfrunte temperaturile extreme.

Deşi este ger de crapă pietrele, vestea bună este că în Capitală angajaţii de salubizare au început să strângă zăpada de pe şosele şi trotuare. O muncă de două ori mai grea pentru că mormanele de zăpadă au îngheţat deja.

Pentru pietoni este cel mai greu, pentru că pe trotuare abia se mai poate sta în picioare.

În fiecare sezon gheaţa de pe trotuare face zeci de victime. Oamenii ajung la spital cu fracturi la mâini sau la picioare după ce alunecă pe stradă.

×
Subiecte în articol: frig ger
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close