Antena 3 CNN Actualitate Experiment medical şocant! Un pacient ieşean a orbit în urma unui tratament greşit

Experiment medical şocant! Un pacient ieşean a orbit în urma unui tratament greşit

Experiment medical şocant! Un pacient ieşean a orbit în urma unui tratament greşit
Sursa foto: Foto: Antena 3
04 Mar 2011   •   21:09

Experiment medical şocant la Iaşi! Un bărbat şi-a pierdut vederea la un ochi, după ce un medic a folosit un tratament nepotrivit afectiunii sale. Pacientul-cobai habar nu avea că oftalmologul i-a injectat în ochi un medicament perfuzabil. Medicul a fost dat afară, dar asta nu-i va readuce vederea bărbatului, care a dat spitalul în judecată.

 
"Am fost supus nenumăratelor intervenţii  chirurgicale şi uneori injecţii, în  spitalul CFR Iaşi, din această cauză am rămas fără  vedere pe ochiul drept", a declarat pacientul Corneliu Nedelcu.
 
Corneliu Nedelcu are 52 de ani şi suferă de diabet. Se temea că boala îi va lua vederea. Nu medicii.
 
A fost diagnosticat cu retinopatie diabetică în 2009. Bărbatul a plătit aproape 7.000 de lei pentru un tratament revoluţionar, după cum i-a spus medicul. Un medicament folosit pentru tratarea mai multor tipuri de cancer, care se administrează intravenos. Mulţi medici au încercat să-l administreze direct în globul ocular însă. Iar unul dintre aceşti medici este oftalmologul Narcisa Ianopol, de la spitalul CF din Iaşi. 

 
 
 
"Le-am făcut tratamentul pentru că aşa am considerat şi pentru că ei au dat semnătura că vor  tratamentul. 3500 de injecţii şi nu este nicio complicaţie şi niciun efect secundar", a declarat doctorul Ianopol.
 
"Nu am fost avertizat, nu am fost informat, nu  am semnat niciun consimţământ, pe acest subiect, ba  mai mult, l-am aflat mai târziu mult mai târziu,  după ce am făcut acest gen de studiu, care ni s-a întâmplat în spitalul CFR", spune pacientul.
 
Oftalmologul ieşean nu avea nicio autorizaţie pentru a folosi acest tratament. Din foaia de observaţie a lipsit până şi acceptul bolnavului. Pur şi simplu, bărbatul a fost folosit ca un cobai uman, iar cabinetul de oftalmologie al medicului a fost, de fapt, o sală de experimente.
 
Conducerea spitalului susţine că nu ştia nimic despre ce le face oftalmologul pacienţilor. Iar numărul pacienţilor cărora li s-a administrat greşit acest medicament este mult mai mare. Oftalmologul a fost concediat cu litera I în cartea de muncă. 
 
Corneliu Nedelcu cere acum despăgubiri.

×
Subiecte în articol: Iași pacient ochi
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close