Antena 3 CNN Actualitate Experţii CE, în România. Sunt evaluate progresele înregistrate de ţara noastră în justiţie şi în lupta împotriva corupţiei, în cadrul MCV

Experţii CE, în România. Sunt evaluate progresele înregistrate de ţara noastră în justiţie şi în lupta împotriva corupţiei, în cadrul MCV

Experţii CE, în România. Sunt evaluate progresele înregistrate de ţara noastră în justiţie şi în lupta împotriva corupţiei, în cadrul MCV
01 Apr 2014   •   15:15
Experţi ai CE au început, marţi, o misiune de evaluare a progreselor înregistrate de România în domeniile reformei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Misiunea de evaluare a început marţi, cu o întrevedere cu ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei, misiunea de evaluare este prima derulată după publicarea Raportului Comisiei Europene din ianuarie 2014 şi contribuie la pregătirea Raportului Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) ce va fi dat publicităţii la sfârşitul acestui an sau la începutul anului 2015.

Echipa de experţi ai Comisiei Europene este formată din oficiali din cadrul Secretariatului General, Directoratului General Justiţie şi Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

În cadrul întrevederii de marţi, reprezentanţii CE au discutat cu ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, despre implementarea noilor coduri, despre cadrul normativ în materia integrităţii, despre calitatea şi stabilitatea legislaţiei naţionale, despre proiectul Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar, despre publicarea hotărârilor judecătoreşti, independenţa justiţiei şi despre procesul de revizuire a Constituţiei şi Strategia Naţională Anticorupţie.

Misiunea de evaluare se va încheia joi. Echipa de experţi urmează să se întâlnească, în cele trei zile, cu reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii, ai Inspecţiei Judiciare, Institutului Naţional al Magistraturii, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Ministerului Public, Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi cu procurori din circumscripţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

 

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana Robert Cazanciuc
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close