Antena 3 CNN Actualitate Expertiza medico-legală: Bărbatul acuzat de uciderea viceprimarului din Joseni nu este bolnav. Acesta va rămâne în arest

Expertiza medico-legală: Bărbatul acuzat de uciderea viceprimarului din Joseni nu este bolnav. Acesta va rămâne în arest

Expertiza medico-legală: Bărbatul acuzat de uciderea viceprimarului din Joseni nu este bolnav. Acesta va rămâne în arest
Sursa foto: Foto: Mediafax
11 Mai 2012   •   14:33

Expertiza medico-legală cerută de Curtea de Apel Târgu Mureş în cazul lui Lorincz Robert, judecat pentru uciderea viceprimarului din Joseni Csala Zsolt, şi care susţinea că e bolnav şi că a fost otrăvit în penitenciar, nu indică afecţiuni, astfel că el rămâne în arest, alături de celălalt inculpat, informează Mediafax.

În cazul lui Lorincz - care a susţinut că este bolnav şi chiar că ar fi fost otrăvit în Penitenciarul din Miercurea Ciuc - analizele medicale depuse la dosar nu indică simptome ale vreunei boli, a precizat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Târgu Mureş, Anuţa Duşa.
   
"Prin sentinţa de vineri a Curţii de Apel Târgu Mureş s-a menţinut starea de arest a ambilor inculpaţi. De asemenea, i s-a pus în vedere avocatului inculpatului Lorincz Robert să depună obiecţii la expertizele medico-legale până miercuri, pentru a fi trimise la Institutul de Medicină Legală. Din analizele depuse la dosar nu rezultă că ar avea afecţiuni hepatice sau simptomele unei boli", a declarat Duşa.
   
Curtea de Apel Târgu Mureş a cerut o expertiză medico-legală în dosarul celor două persoane condamnate pentru uciderea viceprimarului din Joseni Csala Zsolt, după ce unul dintre inculpaţi, Lorincz Robert, a susţinut că este bolnav şi că ar fi fost otrăvit în Penitenciarul din Miercurea Ciuc.
   
Viceprimarul comunei Joseni Csala Zsolt a fost ucis cu trei focuri de armă în 22 aprilie 2011, în Vinerea Mare a Paştelui Catolic, fiind găsit în faţa casei sale de vacanţă din Borzont.
   
Csala Zsolt avea 42 de ani, era căsătorit şi avea doi copii, unul de şapte ani şi celălalt de 12 ani.
   
Potrivit procurorilor, mobilul crimei a fost de natură "sexuală" şi "patrimonială". Carabina cu care a fost ucis viceprimarul din Joseni i-a condus pe anchetatori la autorul crimei, arma aparţinând într-o perioadă edilului, însă acesta nu a fost lăsat de soţia sa să o păstreze în casă, dat fiind că aveau doi copii şi s-ar fi putut produce un accident.
   
În acest caz, în 11 august 2011, au fost deferiţi justiţiei Lorincz Robert pentru omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi Jozsef Meszaros, pentru complicitate la cele două infracţiuni, fiind audiate în dosar peste 3.000 de persoane şi făcute expertize în valoare de peste 7.000 de euro. Ambii au fost judecaţi în stare de arest.

×
Subiecte în articol: miercurea ciuc
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close