Antena 3 CNN Actualitate Victimele frațiilor Tate, trimise la expertiză psihologică: Rezultatele vor fi folosite ca probe la dosar

Victimele frațiilor Tate, trimise la expertiză psihologică: Rezultatele vor fi folosite ca probe la dosar

Două dintre victimele fraţiilor Andrew şi Tristan Tate au fost trimise de Curtea de Apel București la expertiză psihologică. Rezultatele urmează să fie folosite ca probe la dosar.

Victimele frațiilor Tate, trimise la expertiză psihologică: Rezultatele vor fi folosite ca probe la dosar
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Alexandra Cojoianu    |    02 Feb 2023   •   17:04

Luana Radu și Georgiana Naghel, considerate și complice ale frațiilor Tate, vor fi supuse unor expertize psihologice. Rezultatele acestora sunt probe la dosar.

Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv prelungirea mandatelor de arestare pe numele celor patru inculpaţi din dosarul Tate. 

„De asemenea, şi «rapoartele de expertiză extrajudiciare» efectuate cu privire la persoanele vătămate .... şi ...... sunt mijloace de probă, în sensul dispoziţiilor art. 97 alin. 1 lit. e C.pr. pen., respectiv înscrisuri, care emană de la un psiholog clinician specialist în expertiză psihologică aplicată în justiţie”, se arată în încheierea de şedinţă a Curţii de apel Bucureşti.

În încheierea de ședință a Curții de apel București se precizează că apărătorii celor doi fraţi acuzaţi de trafic de persoane şi constituire de grup infracţional organizat au criticat probatoriul administrat în cursul urmăririi penale. Criticile aduse vizează, pe de-o parte,  aspectul legalităţii mijloacelor de probă, iar pe de altă parte, aspectul fiabilităţii mijloacelor de probă ce au stat la baza acuzaţiei penale, potrivit stiripesurse.ro.

Critica privind fiabilitatea probelor face referire la declaraţiile date de patru dintre femeile care au în dosar calitatea de persoană vătămată.

Citește și: Biletul plasat de Tristan Tate unui reporter Antena 3 CNN în faţa sediului DIICOT

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În schimb, instanţa de judecată constată că "o parte din victime se află încă sub autoritatea şi controlul inculpaţilor”.

„În acord cu judecătorul de drepturi şi libertăţi de la instanţa de fond, completul colegial de drepturi şi libertăţi apreciază că la acest moment incipient al cercetărilor nu se impune prezenţa inculpaţilor în stare de libertate, o asemenea soluţie putând chiar avea efecte adverse asupra activităţii de urmărire penală, urmând a fi audiate persoane care ar putea avea cunoştinţă de activităţile infracţionale, cu atât mai mult cu cât o parte din victime se află încă sub autoritatea şi controlul inculpaţilor şi în relaţii strânse cu inculpatele”, mai notează Curtea de Apel Bucureşti.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close