Antena 3 CNN Actualitate Explicația pentru care mai mulți copaci sunt înțepați și au o sticlă atașată de ei

Explicația pentru care mai mulți copaci sunt înțepați și au o sticlă atașată de ei

Mulţi dintre cei care au văzut în această perioadă mai mulţi copaci înţepaţi şi cu o sticlă ataşată se întreabă ce reprezintă acest lucru.

Explicația pentru care mai mulți copaci sunt înțepați și au o sticlă atașată de ei
Sursa foto: emaramures.ro
de Georgiana Adam    |    27 Feb 2023   •   13:26

Considerată un remediul miraculos, seva de mesteacăn este adunată în această perioadă, motiv pentru care mai mulţi copaci au fost înțepați pentru recoltare.

Cei care apreciază seva de mesteacăn știu de acest remediu naturist de la bunici și încearcă să colecteze seva de la tulpina arborelui, așa cum se întâmplă în curtea Facultății de Litere din Baia Mare. 

Mesteacănul din care se face recoltarea trebuie să fie matur și sănătos. Seva care se recoltează se scurge în recipiente (sticle, bidoane) prin orificiul rezultat în urma înțepării. 

Lichidul este limpede ca apa de izvor și potolește setea.

Gustul este unul dulceag, iar licoarea este plină de nutrienți și, potrivit unor specialiști, tonifică organismul şi favorizează combaterea calculilor renali.

Naturistul Tudor Ros îl recomandă inclusiv pentru creșterea părului, în tratarea părului gras și psoriazis.  

Licoarea, folosită adesea în curele de detoxifiere, are în compoziţie: calciu, potasiu, magneziu, mangan, fosfor, sodiu, fier, cupru, cobalt, zinc, crom, litiu, seleniu, flavonoide, vitamina C, aminoacizi, zaharuri.

Cei care nu au timp sau nu știu să o recolteze pot cumpăra seva de mesteacăn din comerț. Un litru începe de la 5 lei, potrivit emaramures.ro.
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close