Antena 3 CNN Actualitate Explicații de la Parlamentul României pentru problemele tehnice din timpul discursului ținut de Volodimir Zelenski ieri

Explicații de la Parlamentul României pentru problemele tehnice din timpul discursului ținut de Volodimir Zelenski ieri

Alexandru Tănase, directorul Departamentului Tehnic din Parlamentul României, a oferit explicații pentru incidentul jenant de aseară, când discursul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a fost întrerupt de o serie de probleme tehnice.

Explicații de la Parlamentul României pentru problemele tehnice din timpul discursului ținut de Volodimir Zelenski ieri
Sursa foto: Antena 3/ Inquam photos
de Mia Lungu    |    05 Apr 2022   •   14:51

După ce a apărut în ecrane şi a început să vorbească, preşedintele Ucrainei nu s-a auzit deloc. Ulterior a început să se şi vadă prost. În cele din urmă a început să se audă, dar fără traducere. Într-un final, a început să se audă și traducerea.

Directorul Departamentului Tehnic din Parlamentul României a declarat că a existat o "modificare de parametru" făcută chiar înaintea discursului președintelui ucrainean, care ar fi dat peste cap intervenția acestuia.

"S-a dorit inserarea unui material media. Ulterior, în timpul ședinței, la momentul la care a fost necesară preluarea speech-ului președintelui Zelenski, s-a descoperit că există o modificare de parametru făcută cu foarte scurt timp înainte. S-au efectuat, în 20 de secunde, toate modificările pentru ca discursul să fie transmis în plen și traducerea să fie conformă, lucrând cu partea de emisie în situația în care eram în acel moment.

Traducătorul este cel folosit și de ambasada Ucrainei. A avut discursul președintelui cu două ore înainte. În momentul în care acea modificare de parametru s-a făcut în cadrul sistemului de transmisie practic vocea președintelui s-a suprapus peste canalul de traducere.

Practic problema nu a fost din partea traducătorului. Asta a fost configurația sistemului în momentul în care a început ședința. Asta a fost materialul pe care îl primeam.", a explicat directorul Departamentului Tehnic din Parlament.

"Vreau să vă asigur că, începând de azi noapte, împreună cu colegii mei analizăm produsul acesta, evident nici noi nu suntem mulțumiți. O să avem un răspuns", a mai spus Alexandru Tănase.

Întrebat dacă, după discurs, au avut loc discuții cu partea ucraineană, a spus: "Nu, nu am discutat. Bănuiesc că au probleme mai importante."

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close