x close

Explicaţiile pentru lipsa slujbei creştine pentru Cristina Ţopescu. De ce preoţii nu vor rosti ''Tatăl Nostru''

15 Ian 2020   •   19:02
Explicaţiile pentru lipsa slujbei creştine pentru Cristina Ţopescu. De ce preoţii nu vor rosti ''Tatăl Nostru'' foto: Pixabay.com

Vin şi explicaţiile pentru lipsa slujbei creştine pentru Cristina Ţopescu. Decizia familiei de a o incinera pe Cristina contravine cutumelor Bisericii Ortodoxe Române. Sfântul Sinod este categoric în această privinţă: este o practică necreştină care atrage după sine refuzul preoţilor de a săvârşi orice serviciu religios, cât şi o pomenire ulterioară. În esenţă, Biserica nu acceptă incinerarea pentru că este o formă de dispreţ faţă de natura umană. ''Dumnezeu a spus că suntem pământ şi în pământ trebuie să ne întoarcem'', se explică într-un comunicat mai vechi al Sfantului Sinod.

Scandalul legat de incinerarea trupului a izbucnit violent în 2013, anul morţii lui Sergiu Nicolaescu. Decizia tinerei soţii de a arde trupul regizorului a mers până acolo încât Sinodul Bisericii Ortodoxe a dat un comunicat în care explică faptul că doar înhumarea corespunde învăţăturii Bisericii despre trup şi datoriile faţă de el, trup care trebuie să fie redat pământului din care a fost luat.

În urmă cu aproape un an scandalul a reizbucnit, după moartea lui Andrei Gheorghe. Şi cunoscutul om de televiziune a fost incinerat, la dorinţa lui. Deși autodeclarat ateu, la crematoriul unde a avut loc incinerarea a avut parte de o slujbă religioasă. Se pare însă că preotul care a ținut-o era, de fapt, răspopit. Biserica Ortodoxă Română, prin părintele Visarion Alexa, anunța că nu recunoaște slujba.

Preotul Florin Petre a explicat pentru Antena 3 de ce această practică a incinerarii trupurilor este necreştină.

Explicaţiile pentru lipsa slujbei creştine pentru Cristina Ţopescu. De ce preoţii nu vor rosti ''Tatăl Nostru''

Citiţi şi: Imagini cu mama Cristinei Ţopescu. Trupul jurnalistei a fost depus la Capela Cimitirului Bellu

Parteneri
Parteneri
sati