Antena 3 CNN Actualitate Explozie la o conductă de gaz care leagă Lituania și Letonia. Flăcările au putut fi văzute de la 17 km

Explozie la o conductă de gaz care leagă Lituania și Letonia. Flăcările au putut fi văzute de la 17 km

O conductă de gaze dintre Lituania și Letonia a explodat în această seară. Flăcările s-au ridicat la cel puțin 50 de metri înălțime.

Explozie la o conductă de gaz care leagă Lituania și Letonia. Flăcările au putut fi văzute de la 17 km
Sursa foto: Facebook | Gintautas Geguzinskas
de Ioana Mircea    |    13 Ian 2023   •   22:53

O înregistrare video publicată de radiodifuzorul public lituanian LRT a arătat un incendiu care se manifesta la locul exploziei, în Panevezys, aflat în nordul Lituaniei.

Flăcările s-au ridicat la aproximativ 50 de metri în aer și au putut fi văzute de la o distanță de cel puțin 17 km. Povilas Balciunas, șeful administrației publice din orașul vecin Pasvalys, a declarat că flăcările au început să ardă încă la ora 17.50.

"Pompierii nu se luptă cu focul în acest moment, deoarece în prezent este o torță mare de gaz și orice efort de a-l stinge ar fi inutil, ar fi doar o risipă de apă", a afirmat Balciunas.

Pompierii se află în apropiere în cazul în care focul se extinde. Poliția se pregătește să evacueze un sat din apropierea locului. Din fericire, nu au fost raportați răniți, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: explozie Lituania letonia
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close