Antena 3 CNN Actualitate Explozie urmată de incendiu la un centru de recuperare pentru copii, în București. Peste 100 de micuți au fost evacuați

Explozie urmată de incendiu la un centru de recuperare pentru copii, în București. Peste 100 de micuți au fost evacuați

Un incendiu a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri la Centrul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu din București. 110 copii au fost evacuați.

de Ioana Mircea    |    25 Iul 2023   •   22:57

Update 23.44 Inspectoratul pentru Situații de Urgență București a transmis că incendiul a fost lichidat. Au fost verificate toate spațiile spitalului și nu au fost identificate persoane surprinse de incendiu.

Știrea inițială

Pompierii intervin în aceste momente la Centrul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu din București pentru stingerea unui incendiu produs la transformator cu propagare la două autoturisme în strada D. Minca, īn curtea Spitalului Robănescu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Incendiul se manifestă cu flacără violentă și degajări de fum."În acest moment acționăm pentru localizarea acestuia și limitarea propagării la spital", a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență București.

Citește și: Incendiu la o pensiune din Eforie Sud: Zeci de turiști s-au autoevacuat

Spitalul a fost evacuat. 110 copii au fost transferați la Spitalul Clinic de Urgență Marie Curie. Au fost alertate 8 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, descarcerarea, detașamentul special de salvatori, CBRN, autospecială cu azot și 2 ambulante SMURD.

Spitalul Robănescu nu are energie electrică în momentul de față.

"Un transformator a luat foc, un transformator din afara spitalului. În 5 minute au fost evacuați toți copiii. Nu a fost nimeni rănit, încă sunt în curte unii. O să vedem unde vor fi duși, dacă au toți loc la Marie Curie", a declarat Managerul centrului Robănescu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Marie Curie a susținut că toți copiii transferați sunt bine și există loc pentru toți

×
Subiecte în articol: incendiu București nicolae robanescu
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close