Antena 3 CNN Actualitate Explozie la fabrica de armament de la Sadu, soldată cu doi morți și un rănit

Explozie la fabrica de armament de la Sadu, soldată cu doi morți și un rănit

Explozie la fabrica de armament de la Sadu, soldată cu doi morți și un rănit
11 Feb 2011   •   11:49
UPDATE 21:00: Bărbatul rănit în explozia de la Fabrica de armament Sadu este conştient şi nu a fost necesară intubarea sa, a declarat managerul Spitalului de Arşi din Capitală, pentru Mediafax. Bărbatul este internat la Secţia de Terapie Intensivă a spitalului şi are arsuri pe aproape jumătate din suprafaţa corpului.


UPDATE 17:00:
Bărbatul rănit în explozia de la Fabrica de armament Sadu a fost adus la Bucureşti şi va fi îngrijit de medicii de la Spitalul de Arşi. Bărbatul are 41 de ani şi este tatăl a trei copii. El se afla în exteriorul depozitului în care s-a produs deflagraţia iar suflul l-a aruncat în râul care trece chiar pe lângă clădirea fabricii. Ioana Hagi Stan este acum la Spitalul de Arşi.

 

 


Update 16:21:
Un elicopter SMURD l-a preluat pe bărbatul care a fost rănit în urma exploziei produse la Uzina Mecanică Sadu. Bărbatul are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi este transportat la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, potrivit Mediafax.

UPDATE 13.30. Cei aproximativ o mie de angajaţi ai Uzinei Mecanice Sadu unde vineri s-a produs o explozie urmată de un incendiu şi soldată cu doi morţi şi un rănit au fost evacuaţi, fiind trimişi acasă, informează Mediafax.

Măsura a fost luată de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), care au reuşit să lichideze incendiul în câteva minute.

Conform şefului ISU Gorj, colonel Liviu Dumitraşcu, evacuarea angajaţilor s-a făcut conform regulamentului intern al uzinei, deşi nu mai exista nici un pericol pentru a se produce o nouă explozie.

Programul normal de lucru al uzinei se încheia la ora 15.10, muncitorii fiind trimiţi acasă cu două ore mai devreme.

Totodată, ministrul Economiei, Ion Ariton, însoţit de o comisie de specialitate din minister şi din compania Romarm, a plecat către Uzina de Armament de la Sadu, unde vineri au murit două persoane în urma unei explozii, se arată într-un comunicat al instituţiei.

UPDATE 12:50
. Explozia de la Uzina Mecanică de la Sadu, care s-a soldat cu decesul a două persoane şi rănirea gravă a alteia, a avut loc într-un atelier al unităţii unde era depozitată pulbere, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj, Daniel Tică.
   
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj a precizat că explozia a avut loc în jurul orei 11.30, iar două femei au fost găsite carbonizate.
   
O treia persoană - un bărbat - a fost rănită grav, fiind dusă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Târgu Jiu.

Un om a fost grav rănit în explozia de la Uzina Sadu

   
La rândul său, prefectul de Gorj Liviu Andrei a declarat că deflagraţia, care a fost urmată de un incendiu, a avut loc într-o magazie unde era depozitată pulberea necesară pentru două zile de lucru a unei secţii.
   
El a spus că din aprecierile directorului uzinei se pare că în momentul în care cele două femei transportau de la magazie în secţie o parte din pulbere s-ar fi produs o scânteie, fără a fi cunoscută cauza.
   
Potrivit acestuia, pompierii au ajuns la faţa locului în 4-5 minute, iar incendiul a fost localizat.
   
Reprezentanţii  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj afirmă că în prezent nu mai există pericol de explozie.
   
La faţa locului se află reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Poliţiei, dar şi procurori, pentru a stabili cauzele producerii deflagraţiei.



Doi oameni au murit şi o persoană a fost rănită în urma unei explozii care a avut loc în urmă cu puţin timp la fabrica de armament Sadu din judeţul Gorj.

Potrivit Mediafax, primele informaţii arată că a fost vorba despre o explozie urmată de un incendiu.
   
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj afirmă că a fost vorba despre o explozie urmată de un incendiu, iar la ora transmiterii acestei ştiri pompierii ajunseseră la faţa locului.
   
Primele informaţii furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă de la Sadu arată că este vorba despre două femei care şi-au pierdut viaţa şi despre un bărbat rănit.

 

   
Uzina Mecanică Sadu este situată în oraşul Bumbeşti Jiu din judeţul Gorj, în apropierea drumului european E70 Târgu Jiu - Petroşani. Uzina Mecanică Sadu produce muniţie de infanterie, armament de infanterie şi componente pentru acesta şi elemente pirotehnice de iniţiere.
   
Uzina Mecanică Sadu figurează în raportul ANAF ca aflându-se în topul datornicilor către stat din judeţul Gorj. Administratorul special al UM Sadu este Marcel Hoară (PDL).

În ultima lună, două femei au fost grav rănite în urma unor accidente de muncă. Ele sunt internate în spital, în prezent, pentru diverse intervenţii chirurgicale.

În noiembrie 2010, o femeie a fost rănită în urma producerii unui incendiu. Incidentul din 4 noiembrie s-a produs în momentul în care femeia făcea curăţenie în secţia de muniţie a uzinei de la Sadu. Din cauze necunoscute, o capsă a sărit în aer, ceea ce a dus la o reacţie în lanţ. Au explodat şi altele, iar bucăţi din ele pur şi simplu i s-au înfipt în faţă.

În 2005, un eveniment similar a avut loc în aceeaşi secţie. Atunci, în urma unei explozii, patru angajate au ajuns la spital cu arsuri grave.

Ştire în curs de actualizare.

×
Subiecte în articol: explozie fabrica armament morti Gorj
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close