Antena 3 CNN Actualitate Explozie la mina Paroşeni. Nu au fost înregistrate victime

Explozie la mina Paroşeni. Nu au fost înregistrate victime

Explozie la mina Paroşeni. Nu au fost înregistrate victime
Sursa foto: pompier
09 Feb 2009   •   11:51

O explozie a avut loc la mina din Paroşeni, luni dimineaţă, anunţă Mediafax. În urma incidentului, toţi muncitorii care care se aflau în mină au fost evacuaţi. Deocamdată, nu au fost înregistrate victime.
Potrivit unui comunicat transmis de conducerea Companiei Naţionale a Huilei, la Exploatarea Minieră Paroşeni a fost înregistrat, luni, "un incident periculos (cel mai probabil aprindere de metan), în zona abatajului complex mecanizat, panoul 2, stratul 3, bloc V, felia I-a".
Potrivit reprezentanţilor Institutului Teritorial de Muncpă din Hunedoara, incidentul este periculos. Explozia s-a produs din cauza acumulării de metan în zonele în care se explotează cărbune.
Şeful serviciului din Petroşani al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, Ileana Bodea, susţine că, în momentul producerii exploziei, în mină se aflau mai multe persoane. dar niciuna nu a fost rănită.
Şeful ITM Petroşani a declarat că explozia a fost de intensitate redusă şi s-a produs la o adâncime de peste 450 de metri.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: mina
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close