Antena 3 CNN Actualitate Explozie la rafinăria Petromidia. Trei oameni au fost răniţi (VIDEO)

Explozie la rafinăria Petromidia. Trei oameni au fost răniţi (VIDEO)

Explozie la rafinăria Petromidia. Trei oameni au fost răniţi (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
10 Oct 2010   •   18:04

O explozie a avut loc la rafinăria Petromidia din Năvodari. Trei persoane au fost rănite suferind arsuri uşoare.

Paula Anghel, purtător de cuvânt al ISU Constanţa, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că s-a solicitat o intervenţie a echipajelor ISU la rafinărie, apoi această solicitare a fost retrasă.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, al judeţului Constanţa, pe platforma Petromidia a avut loc o explozie urmată de un incendiu, pentru stingerea căruia au intervenit imediat pompierii civili de pe platformă, fără să fie nevoie de intervenţia pompierilor militari.

În urma deflagraţiei, trei persoane au fost rănite.

La locul incidentului, au ajuns trei ambulanţe SMURD, care au acordat victimelor primul ajutor şi le-au transportat apoi la Spitalul Judeţean din Constanţa.

Potrivit primelor date, incidentul nu a fost unul de o gravitate deosebită, focul fiind stins la scurt timp de către pompierii civili de pe platformă.

Deocamdată nu se cunosc cauzele incidentului.

Explozie la rafinăria Petromidia

Rafinăria Petromidia: Nouă incendii în zece ani

Acesta nu este primul incident de acest fel petrecut la rafinăria Petromidia. Din 2001 şi până în prezent, alte opt incendii au avut loc acolo. Cinci dintre acestea s-au produs numai în anul 2008.

Cel mai recent incident a avut loc pe 5 noiembrie 2009, când a izbucnit un incendiu la o instalaţie de granulaţie de la rafinărie.

Petromidia este un complex industrial din oraşul Năvodari, format în principal dintr-o rafinărie şi o uzină petrochimică. Are o capacitate maximă de prelucrare a ţiţeiului de 4,8 milioane de tone pe an.

Ştire în curs de actualizare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: explozie rafinarie raniti
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close