Antena 3 CNN Actualitate Explozie la magistrala de gaz de la Călimăneşti, pe un şantier de pe Autostrada Moldovei | Patru oameni au murit, alţi cinci au ajuns la spital cu arsuri

Explozie la magistrala de gaz de la Călimăneşti, pe un şantier de pe Autostrada Moldovei | Patru oameni au murit, alţi cinci au ajuns la spital cu arsuri

În această dimineață, în dreptul localității Călimănești din județul Vrancea, a avut loc o explozie la o magistrală de gaze, aflată pe un șantier de lucru de pe autostrada A7. Evenimentul a fost soldat cu 9 victime.

de Laura Dinu    |    21 Sep 2023   •   07:40

Din primele informații, se pare că explozia a avut loc după ce muncitorii care lucrau la Autostrada Moldovei A7 au lovit o țeavă de gaze. 

Cinci victime au fost transportate prin diferite forțe la CPU Adjud cu arsuri pe suprafața corporală și patru persoane carbonizate au fost găsite de forțele de intervenție la fața locului și declarate decedate.

Momentul exploziei de la Călimăneşti a fost filmat de o cameră de supraveghere. Pe imagini se poate observa cum o minge uriaşă de flăcări se ridică la câteva zeci de metri în aer.

Odată cu activarea Planului Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale, la fața locului au fost angrenate următoarele forțe de intervenție : 

  • 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă ISU Vrancea,1 autospecială transport personal și victime multiple, 4 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale de stingere de la SVSU Mărășești și 5 ambulanțe SAJ. 
  • 2 elicoptere SMURD (București și Galați) care au asigurat transportul a două dintre victime de pe Aeroportul Bacău la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din București, respectiv Spitalul Clinic de Urgență București. 

Totodată, a fost stabilit un perimetru de siguranță pe o distanță de aproximativ de 500 de metri în jurul zonei afectate, iar echipele de intervenție au lucrat la localizarea incendiului.

De asemenea, în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert. 

Planul roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 3:30, iar echipajele de intervenție au rămas la fața locului pentru investigarea completă a cauzelor și gestionarea consecințelor acestui incident. 

Primul apel la numărul de urgență 112 a venit la ora 01:12. În numai trei minute de la producerea deflagrației au fost primite peste 50 de apeluri la 112.

Una dintre victime, un bărbat în vârstă de 61 de ani cu arsuri pe o suprafață de 65% din corp, a fost preluată de echipajul SAJ cu medic și transportată la Aeroport Bacău unde a fost preluată de un Elicopter Smurd pentru transport la Spitalul Bagdasar Arseni din București.

A doua victimă, un bărbat în vârstă de 53 de ani, cu arsuri pe o suprafață de 40% din corp a fost preluată de al doilea echipaj SAJ cu medic și transportată la Aeroportul Bacău unde a fost preluată de Elicopterul Smurd pentru transfer la Spitalul Floreasca București.

Planul roșu a fost dezactivat la ora 3.30.

Primele imagini după explozia de la Călimăneşti arată amploarea dezastrului. Muncitorii care se aflau în apropiere au murit pe loc, în timp ce alţii au fost răniţi, iar mai multe utilaje au fost distruse.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close