Antena 3 CNN Actualitate Explozie Petromidia. Pericol pentru turiști! Norul toxic se îndreaptă spre mare

Explozie Petromidia. Pericol pentru turiști! Norul toxic se îndreaptă spre mare

Administrația Națională de Meteorologie a transmis o informare despre evoluția norului de fum din zona Rafinăriei Midia, în intervalul orar 13.00 – 23.00. Norul de fum se va deplasa spre mare.

Explozie Petromidia. Pericol pentru turiști! Norul toxic se îndreaptă spre mare
de Laura Dinu    |    02 Iul 2021   •   13:18

”La ora 13.00 circulația aerului este relativ slabă în imediata apropiere a solului.

La înălțimi de pe peste 30...40 m, vântul sufla slab, cu viteze de peste 15 – 20 km/h, din direcție predominant nordvestică.

Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Petromidia-Năvodari, se apreciază că circulația aerului va continua să fie din sector predominant nord-vestic - vestic, astfel că evoluția norului de fum va fi de ușoară deplasare către est – sud-est (spre mare)

După orele 17.00 – 18.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, respectiv averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului, vijelii și grindină”, arată ANM.

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Până acum se știe că două persoane au fost rănite, dintre care una a suferit arsuri de căi aeriene și pe aproximativ 45% din suprafața corpului.

×
Subiecte în articol: Petromidia
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close