Antena 3 CNN Actualitate Primele imagini cu ce a rămas în urma exploziilor de la Crevedia. Oamenii au avut voie, pentru prima dată, să se întoarcă în case

Primele imagini cu ce a rămas în urma exploziilor de la Crevedia. Oamenii au avut voie, pentru prima dată, să se întoarcă în case

Patru anchete și niciun suspect la șase zile de la exploziile devastatoare de la Crevedia.

de Laura Dinu    |    Cristi Popovici    |    01 Sep 2023   •   14:13

Singurul martor important de până acum, susțin anchetatorii, ar fi unul dintre șoferii firmei care se afla în seara fatidică în curtea platformei GPL. Acesta ar fi povestit că ar fi văzut foc sub una dintre cisterne.

La șase zile de la exploziile de la Crevedia, anchetatorii au reușit să ajungă fix în centrul parcării unde au avut loc exploziile de la depozitul ilegal de GPL. Ancheta va fi extrem de grea, mai ales că probele sunt greu de adunat. Multe dintre lucrurile care ar fi putut face lumină în anchetă au fost distruse de flăcări sau suflul deflagrațiilor. Pentru a găsi cat mai multe indicii, procurorii au cerut ajutorul jandarmilor.

Peste o sută de jandarmi au fost trimiși pe câmpul din apropierea zonei unde au avut loc exploziile de sâmbătă seară in căutarea oricui indiciu, probă sau urmă care ar putea să ajute în această anchetă. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, efectivele de jandarmi au făcut cercetări în apropierea stației GPL și până la 400-500 de metri în jurul acesteia. 

Antena 3 CNN a difuzat, tot astăzi, primele imagini cu ce a rămas în urma exploziilor.  

”Oamenii s-au întors în case și încearcă să evalueze pagubele. Unele sunt distruse în totalitate, altele sunt distruse într-o mare proporție, dar pot fi renovate. Oamenii așteaptă ajutoarele promise de la Guvern, de la Consiliul Județean Dâmbovița, cât mai repede, pentru a-și putea reconstrui locuințele și nu acceptă varianta care s-a tot vehiculat, aceea de a li se oferi containere în care să locuiască. Aceștia susțin că nu este vina lor că le-au fost distruse locuințele, că poate chiar autoritățile au mare parte din vină, pentru că au permis funcționarea acestui depozit ilegal timp de trei ani și este de datoria acestora să le reconstruiască locuințele cât mai repede”, a povestit jurnalistul Cristi Popovici de la fața locului. 

”Casele distruse, rase de pe fața pământului... Unul dintre proprietari spune că avea o bibliotecă uriașă, cu peste 1500 de cărți, pe care nu le va recupera niciodată și nicio despăgubire nu va acoperi dauna. Se bucură însă că este în viață, are câteva răni pe mâini și pe picioare și spune că încearcă să își reconstruiască viața”, a continuat el. 

Noi audieri sunt așteptate în acest caz. Joi, unul dintre șoferii angajați la firmă și o contabilă au dat declarații în fața anchetatorilor cu privire la activitățile din depozitul ilegal. 

Deocamdată, niciun cuvânt despre audierea patronilor firmei. Până acum, cei doi patroni ai firmei care dețin depozitul ilegal nu au fost chemați să dea declarații. Firma SC Flagas este deținută de Ionuț Doldurea, fiul primarului PSD din Caracal, care este și acționar majoritar și administrator al SRL și Cosmin Stângă. 

Între timp, Raed Arafat spune că misiunea pompierilor la locul exploziei s-a încheiat în totalitate și că forțele s-au retras. Cât despre modul în care s-a desfășurat intervenția, șeful DSU spune că toate momentele trebuie discutate și analizate în ansamblu.

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close