Antena 3 CNN Actualitate Exportul de carne de oaie şi de vită din România, în continuă creştere

Exportul de carne de oaie şi de vită din România, în continuă creştere

Exportul de carne de oaie şi de vită din România, în continuă creştere
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    22 Oct 2011   •   23:04

Carnea de vită şi cea de oaie, de la noi, e însă foarte apreciată de ceilalţi europeni. Fermierii se îmbogăţesc din exporturi, care sunt într-o continuă creştere de la începutul anului. Şi n-au ei marfă cîtă ar putea cumpăra europenii din vest.

Gimmi şi Bobby au acum numai cinci luni. În primăvară însă, vor fi suficient de mari ca să ia drumul Italiei. În România au mai puţin succes, dar atît europenii din vest, cît şi ruşii, sunt mari consumatori de carne de vită.

Şi mioarele noastre se pregătesc să treacă graniţele.  Românii consumă carne de miel şi oaie mai mult de Paşte. În schimb, europenii şi mai ales arabii se înghesuie să o cumpere în orice moment din an.

În prima jumătate a anului, exporturile de carne şi schimburile intracomunitare au crescut cu până la 20 de procente. Dar străinii nu urmăresc doar carne. Aceste minunate exemplare sunt la mare căutare pentru montă.

Un astfel de exemplar cu pedigree are un preţ ce porneşte de 5 mii de euro şi poate ajunge chiar la 150.000 de euro.

 


×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close