Antena 3 CNN Actualitate Rusoaica acuzată de terorism în Cecenia va fi extrădată de autorităţile române

Rusoaica acuzată de terorism în Cecenia va fi extrădată de autorităţile române

Decizie controversată a autorităţilor române, în cazul rusoaicei acuzate de terorism de către regimul liderului cecen Ramzan Kadîrov. Aceasta va fi extrădată şi dată pe mâna dictatorului care şi-a unit forţele cu Putin, pentru a invada Ucraina. Iar decizia este una definitivă.

Rusoaica acuzată de terorism în Cecenia va fi extrădată de autorităţile române
de Paul Ciurari    |    05 Mai 2022   •   09:37

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie,  Amina Gerikhanova, s-a văzut înfrântă. Practic, contestaţia ei la decizia de extrădare a fost respinsă, ceea ce înseamnă că autorităţile române vor continua acum procedurile pentru a o trimite înapoi în Federaţia Rusă. 

Ea a fost prinsă pe teritoriul lunii martie în timpă ce încerca să deplaseze spre Turcia. A trecut prin Vama Siret, cu un autocar plin de refugiaţi. A fost atunci identificată în baza unui mandat internaţional de arestare emis de către Interpol Moscova.

Pe numele său figura un mandat de arestare încă din 2019, de la un tribunal din Groznîi care o acuza de participare la o grupare militară ilegală. Surse apropiate anchetei au declarat că aceasta ar fi fost implicată în acte de terorism în Siria. 

Amina Gerikhanova a stat în arestul IJP Suceava până acum şi a fost prezentată în faţa Curţii de Apel Suceava de mai multe ori. Au fost necesare şase termene până când judecătorii au stabilit că legislaţia din România nu contravine în niciun fel cu cererea de extrădare sau cu acuzaţiile care i se aduc, neavând cum să o oprească pe teritoriul ţării noastre. 

În baza tratatelor internaţionale aceasta urmează să fie extrădată. Acum se aşteaptă să vină documentele de la Ambasada Rusiei şi urmează ca aceştia să întreprindă măsurile necesare pentru extrădarea femeii de 36 de ani. 

    

×
Subiecte în articol: cecenia extradare
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close