Antena 3 CNN Actualitate Duminică, prima extragere la "Loteria de Vaccinare". Premii în valoare de 15 milioane de lei. Ce trebuie să ştii dacă vrei să participi

Duminică, prima extragere la "Loteria de Vaccinare". Premii în valoare de 15 milioane de lei. Ce trebuie să ştii dacă vrei să participi

La "Loteria de Vaccinare" pot participa persoanele vaccinate cu schema completă care şi-au generat certificatul digital al UE privind COVID-19 pe baza CNP-ului, potrivit hotărârii publicate în Monitorul Oficial. Înscrierea începe vineri, 1 octombrie, iar prima extragere are loc duminică, 3 octombrie.

Duminică, prima extragere la "Loteria de Vaccinare". Premii în valoare de 15 milioane de lei. Ce trebuie să ştii dacă vrei să participi
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    30 Sep 2021   •   14:17

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a semnat, luni, Ordinul privind condiţiile de înscriere la "Loteria de Vaccinare" şi stabilirea atribuţiilor instituţiilor implicate. 

Potrivit hotărârii publicate în Monitorul Oficial, la Loteria de Vaccinare pot participa persoanele care sunt vaccinate cu schema completă. Valoarea totală a premiilor acordate până la finalul anului, fiind de 15 milioane de lei.

În ce perioadă se desfăşoară loteria

Loteria de Vaccinare se desfășoară în perioada 3 octombrie 2021-31 decembrie 2021 și constă în 19 extrageri organizate în zilele de duminică, respectiv vineri, pe parcursul a 14 săptămâni, astfel:

• 14 extrageri, respectiv câte 1 extragere pe săptămână;
• 3 extrageri, respectiv câte 1 extragere în fiecare lună;
• 2 extrageri organizate în săptămâna 14, respectiv în ultima săptămână a acțiunii.

Unde te scrii şi cine poate participa la Loteria de Vaccinare

Înscrierea la Loteria de Vaccinare se va face pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro, de către persoanele cu schemă completă de vaccinare, după generarea certificatului digital al UE privind COVID-19.

Paşii de înscriere la Loteria Vaccinării

1. accesare site https://certificat-covid.gov.ro;
2. autentificare: se introduce adresa de e-mail;
3. verificare e-mail: link de autentificare;
4. accesare e-mail primit de la platforma „Certificate COVID”;
5. accesare buton „Autentificare”,
6. identificare certificat de vaccinare al persoanei pentru care
se va înregistra participarea la loterie;
7. accesare buton „Vizualizare certificat”;
8. selectare opțiune „De acord cu regulamentul și condițiile
de participare”
9. selectare opțiune „De acord cu publicarea datelor personale pe site-ul Ministerului Sănătății, Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și C.N.L.R.”;
10. selectare opțiune „PARTICIPĂ LA LOTERIA DE VACCINARE”

Extragerile săptămânale la Loteria Vaccinării

Săptămâna 1: extragerea se va face din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine 1 (alocat primului participant înscris) și cifra care indică numărul de ordine al ultimului participant înscris la extragerea din săptămâna 1;

Săptămâna 2: extragerea se va face din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris la extragerea din săptămâna 1 la care se adaugă cifra 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 2, regula păstrându-se în aceeași formulă pentru toate cele 14 săptămâni, astfel că pentru:

Săptămâna 14: extragerea se va face din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris la extragerea din săptămâna 13 la care se adaugă cifra 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 14.

La extragerea aferentă fiecărei săptămâni, numărul extras va reprezenta numărul de ordine câștigător al premiului mare al săptămânii, urmând ca ceilalți 80 de câștigători să fie identificați ca fiind următoarele 80 de numere de ordine consecutivă începând cu numărul de ordine imediat următor celui extras ca și câștigător.

Dacă în stabilirea celor 80 de câștigători se depășește numărul de ordine aferent ultimului participant înscris, se va continua stabilirea celorlalți câștigători plecând de la numărul de ordine al primului înscris pentru extragerea săptămânală respectivă.

Extragerile lunare la Loteria Vaccinării

Luna 1: extragerea se va efectua din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine 1 (alocat primului participant înscris în săptămâna 1) și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 5;

Luna 2: extragerea se va efectua din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 5 la care se adaugă cifra 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 9.

Luna 3: extragerea se va efectua din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 9 la care se adaugă cifra 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 14. La extragerea aferentă fiecărei luni, numărul extras va reprezenta numărul de ordine câștigător al premiului lunar.

Premii în valoare totală de 15 milioane de lei, la Loteria de Vaccinare

Extragerile se vor efectua din intervalul cuprins între cifra 1 reprezentând numărul de ordine al primului participant înscris în săptămâna 1 și cifra care indică numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 14.

Premiile: sume în bani

La Loteria de vaccinare se acordă un număr total de 1.139 premii, în valoare totală de 15.000.000 lei, după cum urmează:

• 81 de premii săptămânale (80 de premii săptămânale + 1 premiu mare săptămânal);
• 3 premii lunare (câte 1 premiu în ultima săptămână a fiecărei luni);
• 2 premii la finalul Loteriei Programului național de vaccinare, respectiv în luna 3

Numerele extrase la extragerile finale vor reprezenta numerele de ordine câștigătoare ale premiului de 1.000.000 lei și ale premiului de 500.000 lei, care vor avea loc în data de 31 decembrie 2021.

Fiecare participant la Loteria de vaccinare va avea 4 șanse de câștig, respectiv posibilitatea de a câștiga 4 premii:

1 premiu în valoare de 10.000 lei sau de 100.000 lei, 1 premiu de 300.000 lei, 1 premiu de 500.000 lei și premiul cel mare în valoare de 1.000.000 lei.

De unde şi când se pot ridica premiile

Premiile pot fi ridicate de către câștigători săptămânal, în intervalul marți-vineri, între orele 9:00-14:00, de la casieriile Loteriei Române:

• premiile în valoare de 10.000 lei — de la unitățile teritoriale ale Loteriei Române;
• premiile de 100.000 lei, 300.000 lei, 500.000 lei și 1.000.000 lei — de la aparatul central al C.N.L.R. din București, str. Poenaru Bordea nr. 20, sectorul 4.

Solicitarea de a primi banii se va face până la data maximă de 31 ianuarie 2022. După expirarea termenului, participantul câștigător pierde dreptul de a mai obține premiul.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close