Antena 3 CNN Actualitate Una dintre cele mai cunoscute fabrici de bere din România își închide porțile, după 44 de ani de activitate. Sute de angajați rămân fără locuri de muncă

Una dintre cele mai cunoscute fabrici de bere din România își închide porțile, după 44 de ani de activitate. Sute de angajați rămân fără locuri de muncă

O cunoscută fabrică de bere, cu o lungă tradiție în România, a decis să închidă producția după peste 44 de ani de activitate continuă.

Una dintre cele mai cunoscute fabrici de bere din România își închide porțile, după 44 de ani de activitate. Sute de angajați rămân fără locuri de muncă
Sursa foto: Getty Images I Siqui Sanchez Photo
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Feb 2024   •   17:36

Cu o experiență de aproape cinci decenii, o cunoscută fabrică de bere din România își închide porțile după 44 de ani. 

Fabrica de bere Martens Galați, înființată în 1978, a încheiat producția.

Compania, care a fost listată pe bursă începând cu anul 1997, a anunțat în luna mai a anului 2023 că se va concentra exclusiv pe distribuție în continuare.

Această decizie va duce și la eliminarea locurilor de muncă din departamentul de producție.

Tradiție de aproape cinci decenii

Cu o experiență de aproape cinci decenii, fabrica de bere din Galați a produs și comercializat de-a lungul timpului mărci precum MaDonna (cu coriandru și coajă de portocală), Postăvaru, Drive, Hora Unirii, Ploll, Lup sau Ștefan cel Mare, inclusiv prin intermediul marilor lanțuri de retail.

Berea fără alcool Driver a fost exportată timp de mulți ani, având Egiptul drept principala destinație.

În schimb, americanii preferau berea Ploll și "Ștefan cel Mare”.

În 1998, Martens Brewerij a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al fabricii. Istoria Martens Brouwerij își are începuturile în anul 1758, în Bocholt, Belgia.

"Au trecut de atunci peste 250 de ani, iar tradiția a fost transmisă de-a lungul a opt generații.

În tot acest timp, valorile lor au rămas neschimbate: au transformat artă fermentării unor ingrediente simple și naturale în artă de a da prilej oamenilor de a împărți un moment de bucurie împreună. (…)

În prezent suntem alături de consumatori împreună cu partenerii noștri din retail, cu care am dezvoltat produse competitive și corecte la un preț accesibil.

În același timp, suntem datori să împărtășim o parte din moștenirea belgiană în arta fabricării berii. Pentru a îndeplini acest deziderat, am dezvoltat si o categorie de beri speciale”, arătau cei de la Martens, într-o prezentare făcută pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: fabrică închisă Martens Galați
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close