Antena 3 CNN Actualitate FABRICĂ de BANI FALŞI pentru mafia italiană, la Oradea. 14 milioane de euro, confiscaţi de DIICOT. Alţi 90.000 de euro, găsiţi la o groapă de gunoi

FABRICĂ de BANI FALŞI pentru mafia italiană, la Oradea. 14 milioane de euro, confiscaţi de DIICOT. Alţi 90.000 de euro, găsiţi la o groapă de gunoi

FABRICĂ de BANI FALŞI pentru mafia italiană, la Oradea. 14 milioane de euro, confiscaţi de DIICOT. Alţi 90.000 de euro, găsiţi la o groapă de gunoi
Sursa foto: Foto: .europol.europa.eu
26 Sep 2014   •   12:40
UPDATE 12.40 - Anchetatorii au găsit 90.000 de euro la o groapă de gunoi, unde membrii grupării intenţionau să îi ardă, precum şi mai multe bancnote care fuseseră parţial distruse, au declarat surse judiciare.
   
Banii au fost găsiţi la percheziţiile făcute de poliţişti şi procurorii DIICOT, la 15 adrese din Oradea, judeţul Bihor, dintre care zece la sediile unor societăţi comerciale şi cinci la locuinţele unor persoane suspectate că au falsificat sume mari de bani.
   
Sursele citate au precizat că anchetatorii au găsit în total aproximativ 14 milioane de euro, dintre care 11,6 milioane de euro erau în imobilul unde se falsificau banii. Alţi 90.000 de euro falşi au fost găsiţi la o groapă de gunoi din Oradea, unde membrii grupării intenţionau să îi ardă, iar aproximativ două milioane de euro fuseseră parţial distruşi.
   
În urma percheziţiilor au fost ridicate 24 de persoane, între care şi doi cetăţeni italieni, acestea fiind audiate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, potrivit aceloraşi surse.
   
Persoanele ridicate de anchetatori ar face parte dintr-un clan mafiot din Napoli, acţiunea DIICOT fiind făcută în colaborare cu Direcţia Naţională Antimafia din Italia.
 
Ştire iniţială 09.10
O fabrică de bani falşi a fost descoperită, vineri dimineaţă, în Oradea, într-o amplă operaţiune a DIICOT, la care au participat şi anchetatori italieni.

Este vorba despre un caz la care procurorii DIICOT lucrează încă din 2013, când au intrat pe filieră şi i-au pus sub monitorizare pe italienii din Oradea, suspectaţi că ar face parte din gruparea de crimă organizată din Napoli.

Un reprezentant al DIICOT Oradea a declarat, vineri, că aproximativ 20 de milioane de euro au fost confiscate în Italia, în România fiind găsite la percheziţii între 13 şi 14 milioane de euro, bani falşi.


Astăzi dimineaţă, anchetatorii au găsit la locaţia respectivă atât echipamentele cu care erau confecţionaţi banii falşi, cât şi peste  13 milioane de euro falşi. Trei persoane au fost ridicate de procurori şi transportate la sediul DIICOT Oradea. Potrivit unor surse din rândul anchetei, aceştia vor fi adus în Capitală, la structura centrală a Direcţiei.

În urmă cu două zile, poliţiştii italieni au interceptat un transport de 2 milioane de euro, bani falşi care trebuia să ajungă la membrii mafiei napoletane Camorra.

   
Citeşte şi:

DIICOT: Banii falsificaţi la Oradea, depozitaţi la sediile unor firme şi distribuiţi în ţări UE




×
Subiecte în articol: bani falsi
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close