Antena 3 CNN Actualitate Unica fabrică de ciocolată românească și-a cerut insolvența. Care este motivul

Unica fabrică de ciocolată românească și-a cerut insolvența. Care este motivul

Singura fabrică românească de ciocolată și-a cerut insolvența. Aceasta ajungea să producă și 2.000 de tone de ciocolată pe an.

Unica fabrică de ciocolată românească și-a cerut insolvența. Care este motivul
Sursa foto: Gettyimages | Monty Rakusen
de Ioana Mircea    |    20 Mar 2023   •   21:48

Fabrica Galactic din Baia Mare este singura fabrică românească de ciocolată românească. Aceasta produce ciocolată de 25 de ani, însă a fost nevoită să își ceară insolvența.

Unul dintre sortimentele de ciocolată pe care le producea Galactic a fost premiat cu medalia „Marca de Aur“. În cele mai bune timpuri, Galatic ajungea să producă și 2.000 de tone de ciocolată pe an.

„Anul trecut a fost dramatic. O parte a anului nu am avut acces la materii prime, pentru că nu se puteau importa, apoi am primit o lovitură semnificativă din partea marilor retaileri – noi desfacem produsele la toți marii retaileri din țară – care au refuzat orice majorare de preț, deși costurile de producție s-au majorat semnificativ, de la zahăr, ulei vegetal, la combustibili, utilități și așa mai departe”, Liviu Fagi.

Citește și: Euroins dă în judecată statul român! Va cere 500 de milioane de euro despăgubiri pentru suspendarea licenței de către ASF

El a învățat meseria de ciocolatier în Marea Britanie, de unde a și cumpărat prima rețetă. Treptat, a creat însă produse noi, ajungând în prezent să aibă peste 300 de rețete proprii care sunt în producție.

La un moment dat, firma avea în portofoliu peste 80 de sortimente, printre care Galactic, Real Chocolate, CORA, Profi, Aro, Nr. 1, Sonata, Americana, pralinele Silvoriu, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: ciocolata
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close