Antena 3 CNN Actualitate Fabrici de componente auto din Hunedoara, închise: Peste 600 de angajați dați afară

Fabrici de componente auto din Hunedoara, închise: Peste 600 de angajați dați afară

Peste 600 de angajați își vor pierde locurile de muncă, după ce un important producător de componente auto din Hunedoara a anunţat că îşi restrânge activitatea. Grav afectată de criză economică dar și de prețurile tot mai mari la materia prima, compania va închide două fabrici din judeţ.

Fabrici de componente auto din Hunedoara, închise: Peste 600 de angajați dați afară
Sursa foto: SEWS Romania
de Mia Lungu    |    24 Sep 2021   •   08:29

Un important producător de cablaje pentru industria auto, Compania SEWS România își restrânge activitatea și renunța la două puncte de lucru, din Hațeg și Orăștie. Peste 600 de angajați își vor pierde, astfel, locurile de muncă.

„Motivul principal al acestei decizii este creşterea costurilor de producţie directe şi indirecte, rezultând în scăderea competitivităţii, precum şi criza actuală din industria auto în contextul pandemiei Covid-19.

Procesul de restructurare se desfăşoară în perioada noiembrie 2021-ianuarie 2022, iar cei aproximativ 640 de angajaţi care vor fi concediaţi vor beneficia de plăţi compensatorii conform prevederilor contractului colectiv de muncă la nivel de societate”, au transmis reprezentanţii SEWS România, într-un comunicat.

Unii dintre angajaţii din punctele de lucru care vor fi închise vor avea posibilitatea să se transfere la fabricile Deva şi Alba Iulia. Peste 3.000 de angajaţi are compania Sews-R în judeţul Hunedoara, cei mai mulţi fiind la fabrica din Deva

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close