Antena 3 CNN Actualitate Faceţi cunoştinţă cu Mark şi Maria, doi ursuleţi orfani aduşi din Albania în rezervaţia de la Zărneşti

Faceţi cunoştinţă cu Mark şi Maria, doi ursuleţi orfani aduşi din Albania în rezervaţia de la Zărneşti

Faceţi cunoştinţă cu Mark şi Maria, doi ursuleţi orfani aduşi din Albania în rezervaţia de la Zărneşti
Sursa foto: Foto: naturescrusaders.wordpress.com
19 Noi 2011   •   23:23

Rezervaţia de urşi de la Zărneşti e mai bogată, de azi, cu încă două exemplare. Mark şi Maria au bătut cale lungă, tocmai din Albania, ca să aibă, la noi, o viaţă mai frumoasă. Şi mai aproape de cea reală, din sălbăticie. Până acum, în ţara lor de baştină, au trăit în condiţii greu de imaginat.

Cei doi ursuleţi, Mark şi Maria, au rămas orfani la scurtă vreme după ce au împlinit un an. Mama lor a fost vânată de braconieri, iar ei au ajuns pe mâna unui amator de chilipiruri. Un an de zile au trăit în condiţii greu de imaginat.

Soarta lor s-a schimbat în momentul în care au fost găsiţi de o asociaţie pentru protecţia animalelor din Albania. Sunt însă prea mici ca să fie eliberaţi în pădure, aşa că au fost trimişi în rezervaţia de urşi de la Zărneşti. Drumul a fost plin de peripeţii.

În rezervaţia de la Zărneşti, Mark şi Maria au acum şansa la o viaţă mai bună.

La Zărneşti trăiesc în momentul de faţă 61 de urşi. Toţi au fost salvaţi din captivitate de către asociaţia care administrează rezervaţia şi vor rămâne în acest regim semi-deschis până la sfârşitul vieţii.

 



×
Subiecte în articol: ursi
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close