Antena 3 CNN Actualitate FACIAS dă în judecată Ministerul Educației pentru a dezvălui cifrele reale ale dezastrului din educație

FACIAS dă în judecată Ministerul Educației pentru a dezvălui cifrele reale ale dezastrului din educație

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a deschis o acțiune în justiție împotriva Ministerului Educației, acuzându-l de lipsa de transparență în privința situației unităților de învățământ care nu asigură nici pe departe un act educațional decent.

FACIAS dă în judecată Ministerul Educației pentru a dezvălui cifrele reale ale dezastrului din educație
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    31 Oct 2023   •   10:09

Solicitarea vine în contextul în care România nu se mai regăsește în topul celor mai bune 1000 de universități din lume, conform "Academic Ranking of World Universities" (ARWU) realizat de Shanghai Ranking Consultancy.

FACIAS a adresat Ministerului Educației o serie de întrebări legate de condițiile infrastructurale din școli, în urma observației că multe instituții de învățământ prezintă deficiențe majore, care pot avea un impact negativ asupra actului educațional. Printre acestea, s-au numărat solicitări de informații privind numărul de școli cu toalete în curte, cele fără autorizație de funcționare din partea Direcției de Sănătate Publică (DSP) sau fără autorizație ISU, și unitățile care utilizează lemne ca sursă de încălzire. Ministerul nu a răspuns însă acestor solicitări, așa că FACIAS a decis să îi oblige la un răspuns pe cale legală.

FACIAS subliniază că multe școli din România nu sunt adecvate pentru învățământ. Copii parcurg distanțe mari până la școală, învață în clădiri vechi și nerenovate și fac față unor condiții precare. Lipsa investițiilor adecvate în infrastructura școlară compromite dreptul la educație și poate conduce la un decalaj educațional în societate.

×
Subiecte în articol: FACIAS Ministerul Educației
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close