Antena 3 CNN Actualitate Toate tunurile pe Nicușor Dan, pentru apă caldă și căldură în București. FACIAS dă în judecată Primăria Capitalei

Toate tunurile pe Nicușor Dan, pentru apă caldă și căldură în București. FACIAS dă în judecată Primăria Capitalei

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a cerut oficial Primăriei Capitalei și Companiei Municipale Termoenergetica să demareze procesul de înlocuire a tuturor componentelor din rețeaua de termoficare a Capitalei, care nu corespund nevoilor celor peste două milioane de locuitori ai Bucureștiului.

Toate tunurile pe Nicușor Dan, pentru apă caldă și căldură în București. FACIAS dă în judecată Primăria Capitalei
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    12 Apr 2023   •   15:51

"Funcționarea defectuoasă a sistemului de termoficare, avariile numeroase și dese, precum și pierderile uriașe din sistem echivalează cu furnizarea suboptimă a unui serviciu public, ceea ce este în detrimentul și cu încălcarea gravă a intereselor cetățenilor, potrivit dispozițiilor legale și regulamentelor/statutelor de funcționare. Pierderile din sistemul de termoficarea însumează anual sute de milioane de lei, bani pe care îi plătesc, indirect, contribuabilii", spune FACIAS, într-un comunicat de presă.

Într-un răspuns oficial al Termoenergetica se recunoaște gravitatea întregii situații.

"Răspunsul Termoenergetica la solicitarea FACIAS arată că, într-adevăr, situația sistemului de termoficare este una în general mult sub nevoi și standarde, iar calitatea serviciilor lasă de dorit. Mai mult, soluțiile actuale sunt doar unele pe termen scurt, însemnând în majoritatea lor lucrări pentru înlocuirea conductelor de termoficare pe distanțe însumând puțin peste 100 de km. În condițiile în care rețeaua totală, primară și secundară, are aproape 4000 de km, este lesne de văzut că în acest ritm va fi nevoie de zeci de ani pentru a schimba toate conductele, termen de-a dreptul ridicol. Fără a intra în detalii suplimentare, reamintim doar că buna funcționare a sistemului de termoficare a fost una dintre principalele promisiuni ale actualei administrații a Capitalei. FACIAS va întreprinde toate demersurile legale posibile pentru a se asigura că drepturile și interesele cetățenilor sunt respectate", mai spune FACIAS.

Bucureștenii care au suferit sau suferă de lipsa căldurii și a apei calde se pot alătura demersului FACIAS prin sesizarea situației la adresa de email: [email protected].

×
Subiecte în articol: FACIAS Nicușor Dan
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close