Antena 3 CNN Actualitate FACIAS a cerut explicații în cazul zecilor de școli care au pierdut aproape 1,5 milioane de euro din PNRR

FACIAS a cerut explicații în cazul zecilor de școli care au pierdut aproape 1,5 milioane de euro din PNRR

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a cerut explicații în cazul școlilor care au pierdut o posibilă finanțare din PNRR.

FACIAS a cerut explicații în cazul zecilor de școli care au pierdut aproape 1,5 milioane de euro din PNRR
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    10 Apr 2023   •   18:44

Aproape jumătate dintre proiectele depuse într-un program pilot al Administrației Fondului Cultural Național (AFCN) sunt identice și au fost respinse, potrivit informațiilor publicate de Libertatea.

FACIAS a cerut școlilor aflate în această situație să comunice cum a fost selectat ONG-ul care a oferit consultanță pentru aceste proiecte și cine își asumă răspunderea pentru ce s-a întâmplat. În total, școlile ar fi putut beneficia de peste 1,4 milioane de euro din PNRR.

"Unitățile de învățământ au comunicat protocolul de colaborare cu asociația care a realizat proiectele, iar din explicațiile primite de FACIAS reiese clar că reprezentanții ONG-ului au fost cei care au inițiat discuțiile cu școlile, oferindu-și serviciile.

În cele din urmă, toate cele 71 de școli au pierdut posibilitatea finanțării, deoarece proiectele depuse erau identice și nu țineau cont de necesitățile și particularitățile fiecăreia dintre aceste școli. De exemplu, una dintre propunerile proiectului era dotarea fiecărei săli de clasă cu câte o bibliotecă cu 150 de volume.

Ca de obicei, nici nu poate fi vorba despre asumarea responsabilității acestui eșec, toți cei implicați ridicând din umeri când au fost întrebați a cui este vina pentru tot ce s-a întâmplat.

FACIAS va urmări îndeaproape evoluția acestui caz și va informa opinia publică de toate detaliile relevante", arată FACIAS într-un comunicat de presă.

×
Subiecte în articol: FACIAS PNRR
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close