Antena 3 CNN Actualitate Revolta cetățenilor în fața abuzurilor statului: FACIAS solicită investigarea CNAIR pentru exproprieri abuzive

Revolta cetățenilor în fața abuzurilor statului: FACIAS solicită investigarea CNAIR pentru exproprieri abuzive

Neregulile flagrante în procedurile de expropriere realizate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au stârnit revolta și indignarea cetățenilor.

Revolta cetățenilor în fața abuzurilor statului: FACIAS solicită investigarea CNAIR pentru exproprieri abuzive
Sursa foto: FACIAS
de Georgiana Adam    |    04 Aug 2023   •   16:15

Mai multe voci au ridicat acuzații de abuz și incompetență, punând sub microscop modul în care aceste procese au fost gestionate.

Reclamațiile provenite de la proprietarii de terenuri vizate de proiectele de infrastructură au ajuns și în atenția Fundației Pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS).

Potrivit FACIAS, problemele de bază includ întârzieri semnificative în plata despăgubirilor, evaluări sub prețul real al proprietăților și restituiri parțiale ale terenurilor la prețuri subevaluate. Într-un caz în particular, un proprietar a primit notificare de la CNAIR că exproprierea nu mai este necesară pentru întreaga suprafață a terenului său și că o porțiune din acesta urmează să fie restituită, deși prejudiciile produse terenului de CNAIR erau iremediabile.

FACIAS a intervenit în numele cetățenilor, solicitând oficial Ministerului Transporturilor să inspecteze modul în care CNAIR a gestionat cazurile de expropriere.

Aceasta constituie o nouă demonstrație a puterii pe care o are solidaritatea civică în fața abuzurilor și a nedreptății.

×
Subiecte în articol: FACIAS
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close