Antena 3 CNN Actualitate FACIAS solicită Ministerului Finanțelor explicații privind statutul privilegiat al angajaților acestuia

FACIAS solicită Ministerului Finanțelor explicații privind statutul privilegiat al angajaților acestuia

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) atrage atenția asupra statutului privilegiat pe care îl au persoanele care ocupă sau au ocupat funcţii de demnitate publică, înalți funcţionari publici, funcţionari publici şi personal contractual în cadrul Ministerului Finanţelor Publice, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi al unităţilor aflate în subordinea acesteia, care, prin Ordinul nr. 50/2011 sunt îndreptățiți să recupereze cheltuielile de judecată ocazionate de procedurile judiciare inițiate împotriva lor.

FACIAS solicită Ministerului Finanțelor explicații privind statutul privilegiat al angajaților acestuia
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Georgiana Adam    |    11 Mai 2022   •   12:59

Acest Ordin privind organizarea și funcționarea Ministerului Finanțelor Publice conferă un tratament special unor categorii de persoane și creează un raport discriminatoriu față de cetățenii de rând.

În acest caz, FACIAS a solicitat Ministerului Finanțelor să răspundă la o serie de întrebări.

1. Câte persoane care ocupă sau au ocupat funcții de demnitate publică, înalți funcționari publici, funcționari publici și personal contractual în cadrul Ministerului Finanțelor au beneficiat de plata cheltuielilor de judecată ocazionate de procedurile judiciare în baza Ordinului nr. 50/2011 din anul 2011 până în prezent?

2. Care este cuantumul sumelor decontate de la bugetul de stat în baza dispozițiilor Ordinului nr. 50/2011 din anul 2011 până în prezent?

3. Care este cuantumul sumelor recuperate de statul român în baza dispozițiilor Ordinului nr. 50/2011 și în câte cauze s-au recuperat sumele decontate din anul 2011 până în prezent?

FACIAS este o organizație non-guvernamentală, non-profit și apolitică, partener strategic al Consiliului Europei și al Comisiei Europene prin Asociația Europeană pentru Democrație Locală (ALDA), ce a apărut în anul 2008 și este specializată în activități de advocacy în domeniul drepturilor omului.

În principal, preocuparea și demersurile noastre vizează apărarea cetățenilor împotriva abuzurilor statului și acționăm în calitate de membru al CIVICUS (World Alliance for Citizen Participațion) și al FRA (Agenția Uniunii Europene pentru Drepturi Fundamentale).

×
Subiecte în articol: FACIAS Ministerul Finantelor
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close