Antena 3 CNN Actualitate FACIAS aduce în fața justiției neglijența statului român în asigurarea calității apei de consum

FACIAS aduce în fața justiției neglijența statului român în asigurarea calității apei de consum

O nouă situație care relevă indolența și neglijența statului român! Ministerul Sănătății și Ministerul Mediului au fost dați în judecată de Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) pentru nerespectarea propriilor termene limită în ceea ce privește emiterea normelor de aplicare pentru ordonanța care prevede niște pași importanți pentru creșterea calității apei de consum.

FACIAS aduce în fața justiției neglijența statului român în asigurarea calității apei de consum
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    24 Iul 2023   •   15:52

Ordonanța, care a intrat în vigoare la 28 ianuarie 2023 și reglementează calitatea apei destinate consumului uman, a fost lăsată fără normele de aplicare necesare.

Acestea trebuiau emise până pe 27 aprilie 2023, însă până în acest moment, autoritățile au eșuat în a-și îndeplini obligațiile.

Este o situație revoltătoare și inacceptabilă. Sănătatea populației este pusă în pericol prin această lipsă de responsabilitate. Fără norme de aplicare, nu există nicio garanție clară cu privire la modul în care calitatea apei este asigurată, nu poate asigura îmbunătățirii accesului la apa potabilă pentru întreaga populație, așa cum prevede ordonanța.

Acest caz nu este unic, ci face parte dintr-un model de comportament al statului român care ignoră nevoile cetățenilor săi, lăsând legile și ordonanțele sale fără norme de aplicare.

Neglijența autorităților, care emit legi fără a se asigura că acestea pot fi aplicate în mod corespunzător, este inacceptabilă și trebuie oprită.

×
Subiecte în articol: FACIAS
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close