Antena 3 CNN Actualitate FACIAS discută cele mai importante probleme din Sănătatea europeană

FACIAS discută cele mai importante probleme din Sănătatea europeană

Unul dintre cele mai importante subiecte privind Sănătatea este dezbătut de partenerii Friends of Europe, în cadrul unui eveniment ce va avea loc pe 10 octombrie. În calitatea sa de partener, Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), este unul dintre invitați.

FACIAS discută cele mai importante probleme din Sănătatea europeană
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Georgiana Adam    |    04 Oct 2022   •   19:08

Friends of Europe este cea mai importantă rețea europeană implicată în elaborarea și dezvoltarea politicilor europene și globale, fiind compusă din organiații dintre cele mai diverse, inclusiv ONG-uri, instituții europene, universități și misiuni diplomatice.

"Spațiul european al datelor privind sănătatea este un ecosistem specific sectorului medical, alcătuit din norme, standarde și practici comune, infrastructuri și un cadru de guvernanță, care își propune să ofere pacienților un acces facil la dosarele lor medicale și să creeze un spațiu unic pentru sistemele dosarelor medicale.

În acest domeniu FACIAS a demarat deja un proiect amplu, 'Pacient român – legi juste și transparență maximă', pentru asigurarea accesului neîngrădit al pacienților la sistemul de sănătate, la legi corecte, în slujba lor, la aplicarea corectă și transparentă a acestora, și înlăturarea abuzurilor în domeniu.

Unul dintre pilonii acestui proiect este chiar determinarea autorităților să creeze un spațiu virtual ușor de accesat pentru pacienți, pentru ca aceștia să aibă posibilitatea să verifice cu ușurință istoricul lor medical și sumele de bani plătite și cheltuite pentru tratamentele primite", arată FACIAS într-un comunicat de presă.

×
Subiecte în articol: FACIAS
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close