Antena 3 CNN Actualitate FACIAS cere renegocieri pe miliardele pe care România le va primi de la Bruxelles

FACIAS cere renegocieri pe miliardele pe care România le va primi de la Bruxelles

Evoluţia implementării reformelor din PNRR va fi dezbătută mâine în cadrul unui proiect al FACIAS. Oficiali europeni, reprezentanți ai statului român, experți și profesori universitari vor analiza modul în care este aplicat cel mai mare proiect de ţară din istoria recentă a României.

FACIAS cere renegocieri pe miliardele pe care România le va primi de la Bruxelles
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    01 Noi 2022   •   12:55

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este un instrument gândit, negociat, redactat pentru a combate efectele pandemiei asupra tuturor cetăţenilor europeni. În cadrul acestuia este alocată o sumă istorică - 672,5 miliarde de euro - bani care vor avea un impact real asupra vieţii oamenilor.

Este singurul proiect românesc de reforme și investiții de o asemenea magnitudine, dar deja încep să apară problemele. Asta pentru că realitatea pe baza căruia a fost negociat cu experții tehnici ai Comisiei Europene se schimbă continuu.

"Renegocierea PNRR-ului este o chestiune imperativ necesară care nu este resimţită numai de România. Sunt mai multe state membre care îşi doresc o renegociere pentru că situaţia economică şi socială s-a schimbat fundamental din anumite puncte de vedere", a declarat Florian Marin, expert în fonduri europene.

Planul conține un calendar, ținte, indicatori, buget detaliat, grafic de derulare. Toate vor fi analizate în cadrul conferinţei organizate de FACIAS mâine la Palatul Parlamentului pentru a vedea ce este de făcut astfel încât PNRR să ajute cu adevărat România.

×
Subiecte în articol: FACIAS PNRR
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close