Antena 3 CNN Actualitate Facturi duble la încălzire pentru bucureșteni, în ciuda caloriferelor reci | #josfăcătura

Facturi duble la încălzire pentru bucureșteni, în ciuda caloriferelor reci | #josfăcătura

Facturile la încălzire și apă caldă s-ar putea dubla pentru locuitorii din Capitală, deși pe conducte vine apă rece în zeci de blocuri iar caloriferele sunt aproape reci.

Facturi duble la încălzire pentru bucureșteni, în ciuda caloriferelor reci | #josfăcătura
de Radu Tiliță    |    19 Ian 2022   •   09:38

Cauza o reprezintă noul preț al gigacaloriei care va ajunge la aproape 1.000 de lei și în funcție de care se vor calcula noile facturi. Asta a anunțat în exclusivitate la Antena 3 fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea. 

„Astăzi, deci nu acum ceva timp, ANRE a aprobat tariful local... Tariful total ajunge la aproape 1.000 de lei per gigacalorie. Adică 980 de lei. Deci ceea ce vă spun sunt lucruri aflate astăzi, foarte grave.

Până acum era 490 de lei costul per gigacalorie. Încă o dată, 980 crescut de la 490, în condițiile în care populația plătea163 de lei, cu subvenție.

Tariful va fi supus dezbaterii în Consiliul General. Dacă va fi aprobat, următoarele facturi ale bucureștenilor vor fi calculate în funcție de noile prețuri”, a explicat Gabriela Firea, ministrul Familiei în emisiunea Subiectiv de la Antena 3. 

Astfel, factura la încălzire pe luna ianuarie va fi mult mai scumpă pentru bucureșteni. Încă de anul trecut, primarul Capitalei își dorea ca subvenția la căldură să fie susținută și din banii bucureștenilor, astfel încât fiecare cetățean să plătească undeva la 280 de lei pe gigacalorie, spre deosebire de 164 de lei cât plătea până acum. 

Mai mult decât atât, primarul Capitalei oferea garanții că, începând cu luna ianuarie a acestui an, Guvernul îi va da o mână de ajutor și va veni cu o susținere financiară astfel încât subvenția la căldură să rămână la același nivel.

Însă acest lucru nu s-a întâmplat, nici prim-ministrul Nicolae Ciucă, nici ministrul de Finanțe dar nici ministrul Energiei nu au dat vreun semn că ar avea de gând să vină cu vreun ajutor către Primăria Capitalei. 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close