Antena 3 CNN Actualitate Factură uriașă la gaze primită de o asociație care se ocupă de copiii cu boli cronice. ”Cum este posibil asa ceva?”

Factură uriașă la gaze primită de o asociație care se ocupă de copiii cu boli cronice. ”Cum este posibil asa ceva?”

O asociație nonguvernamentală din Bacău, care se ocupă de îngrijirea copiilor cu boli cronice, riscă să fie închisă din cauză că nu are bani să plătească factura uriașă la energie.

Factură uriașă la gaze primită de o asociație care se ocupă de copiii cu boli cronice. ”Cum este posibil asa ceva?”
Sursa foto: Facebook / Asociația Lumina
de Laura Dinu    |    17 Feb 2022   •   08:04

Factura la gaze din ianuarie este de patru ori mai mare decât cea din decembrie. Membrii ONG-ului au postat pe rețelele sociale cele două facturi pentru a se vedea diferența mare de preț. De la 3.000 de lei, la aproape 13.0000 de lei. 

Reprezentanții asociației au scris că nu au bani să achite datoria la gaze iar în aceste condiții asociația nu va mai putea funcționa. 

”Cum este posibil asa ceva? Încotro ne îndreptăm? Cum poate o organizație sa continue furnizarea de servicii cu o factura la gaz care a crescut pentru luna ianuarie 2022 de peste 4 ori comparativ cu luna decembrie 2021??? Ce urmează? Închiderea? Cine preia îngrijirea?

În condițiile in care suntem singura organizație din N-E României care furnizează servicii de îngrijiri paliative pentru copii iar tariful pe zi de spitalizare/pat plătit de Casa de Asigurări de Sănătate în îngrijiri paliative a rămas același din anul 2010?”, au scris reprezentanții Asociației pe Facebook. 

În tot acest timp, Guvernul caută soluții pentru rezolvarea crizei din energie, dar nu reușesc să se înțeleagă. 

Este un mister, deocamdată, ce se va întâmpla cu facturile românilor la energie electrică și gaze naturale după 1 aprilie, atunci când legea plafonării și a compensării nu se va mai aplica. 

×
Subiecte în articol: factura
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close