Antena 3 CNN Actualitate Scandalul facturilor la energie: Primele două dosare penale deschise de Parchet

Scandalul facturilor la energie: Primele două dosare penale deschise de Parchet

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au deschis două dosare penale în contextul majorării facturilor la energie electrică

Scandalul facturilor la energie: Primele două dosare penale deschise de Parchet
Sursa foto: Antena 3
de Dana Musceleanu    |    Corina Matlinschi    |    04 Mai 2022   •   11:07

Ambele anchete sunt în faza in rem, adică sunt investigate fapte, iar cercetările sunt pentru evaziune fiscală și delapidare, conform surselor G4Media.

În cele două dosare sunt vizați furnizorii de energie electrică.

Amintim că ministerul Justiției a anunțat la începutul anului că ministrul Cătălin Predoiu i-a cerut procurorului general să ia măsurile necesare pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor asociate majorării facturilor la energie.

S-a cerut descoperirea, prevenirea și combaterea eficientă a oricărui tip de activitate infracțională ce ar putea fi desfășurată în contextul crizei de energiei și a fenomenului asociat de majorare a facturilor la energie, cum ar fi ”înșelăciunea, abuzul în serviciu, concurența neloială, grup infracțional organizat”.

”Acest demers se adaugă îndrumărilor nr. 99940/28.11.2019 și nr. 45318/10.06.2020 către Ministerul Public, prin care Ministrul Justiției a cerut combaterea eficientă a fenomenelor de crimă organizată, traficul de persoane, de droguri, infracţiunile cu violenţă, infracţiunile la regimul silvic”, se mai arată în comunicatul transmis joi.

×
Subiecte în articol: facturi energie Parchet dosar penal
Parteneri
E oficial: Reguli noi pentru românii care vor să își facă buletinul!
x close