Antena 3 CNN Actualitate Facturi la încălzire de peste 1.200 de lei, în Târgu Mureş

Facturi la încălzire de peste 1.200 de lei, în Târgu Mureş

Facturi la încălzire de peste 1.200 de lei, în Târgu Mureş
27 Ian 2010   •   19:35


Zeci de proprietari din Târgu Mureş trebuie să achite facturi enorme pentru că locuiesc în blocuri în care majoritatea vecinilor s-au debranşat de la sistemul centralizat de termoficare.

Potrivit Mediafax, unul dintre locuitorii din Târgu Mureş are de plătit o factură de peste 1.200 de lei la energie termică pentru luna decembrie.

Anul trecut, compania furnizoare de energie termică a avertizat locuitorii din blocurile în care mai sunt doar câteva apartamente care nu s-au debranşat de la încălzirea centralizată să ia în calcul acest lucru, pentru că facturile vor fi mari. Sfatul nu a fost, însă, urmat de toţi locatarii.

"Când am dat acea avertizare, erau în jur de 130 de blocuri cu această situaţie. Mare parte a celor vizaţi s-au debranşat, au rămas în jur de 50 de blocuri, dar între timp s-au debraşat şi alte persoane, din alte blocuri, şi ca urmare acolo au rămas una, două persoane în sistem. În prezent, avem 88 de blocuri cu mai puţin de trei apartamente rămase în sistemul de încălzire centralizat", a declarat pentru sursa citată purtătorul de cuvânt al companiei furnizoare de energie.

"Noi facturăm la asociaţiile de locatari, după cum indică contorul de la baza blocului, şi ei mai departe - la consumatori. Sunt şi facturi mari, am văzut chiar o factură în care costul încălzirii pe metrul pătrat al imobilului era 30 de lei, faţă de 4,9, cât e media pe oraş. La un apartament de pe strada Ceahlău 18, era de 23 de lei pe metrul pătrat. Iar la un bloc de pe strada Pomicultorilor, factura pe decembrie la încălzire era de 1.200 de lei şi ceva", a adăugat acesta.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: facturi energie termica
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close