Antena 3 CNN Actualitate Facturi umflate la gaze naturale, firme cercetate. Declaraţia lui Marcel Vela după percheziţiile de amploare

Facturi umflate la gaze naturale, firme cercetate. Declaraţia lui Marcel Vela după percheziţiile de amploare

Percheziţii de amploare în cazul unor companii de distribuţie de gaze naturale bănuite că şi-ar fi înşelat clienţii. Reprezentanţii societăţilor sunt acuzaţi că ar fi falsificat facturile le gaze şi ar fi majorat fictiv, cu 10%, facturile, a anunţat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Facturi umflate la gaze naturale, firme cercetate. Declaraţia lui Marcel Vela după percheziţiile de amploare
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    20 Noi 2020   •   20:45

 Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că polițiștii din Alba au investigat mai multe fapte de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals la o companie de distribuție a gazelor, în urma cărora facturile au fost majorate cu aproximativ 10%.

Potrivit ministrului Marcel vela, polițiștii de investigare a criminalității economice din IPJ Alba au efectuat 87 de percheziții în municipiul București și în alte 20 de județe, la sediile unei societăți de distribuire de gaze.

La percheziții au participat peste 260 de polițiști din județele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud; Botoșani, Caraș-Severin, Cluj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Suceava, Vaslui și din municipiul București.

„Sunt investigate fapte de înşelăciune, fals intelectual și uz de fals, care au avut drept urmare creșterea facturlor de gaze plătite de consumatorii finali. Din cercetări a rezultat că în perioada 2018-2019, la nivelul unuia dintre centrele de operațiuni ale societății au fost modificate anumite documente, raportându-se pierderi mari de gaze naturale, mai mari decât erau în realitate. Prin transmiterea acestor date, societatea de distribuție a gazului a indus în eroare ANRE, iar aceste date au stabilit tarife eronate de distribuție a gazelor naturale”, a declarat Marcel Vela.

Potrivit acestuia, din datele deținute rezultă că aceste „intervenții fictive” au influențat prețul de vânzare către consumatori cu o creștere de aproximativ 10 la sută.

×
Subiecte în articol: Marcel Vela facturi gaze firme
Parteneri
Stephan Pelger a murit. Designerul român a fost găsit mort
x close