Antena 3 CNN Actualitate Românii plătesc facturi la curent chiar şi cu 19% mai mult faţă de luna ianuarie

Românii plătesc facturi la curent chiar şi cu 19% mai mult faţă de luna ianuarie

Românii plătesc pe curent chiar şi cu 19% mai mult faţă de luna ianuarie, chiar dacă au ales cel mai mic tarif din oferta furnizorului actual.

Românii plătesc facturi la curent chiar şi cu 19% mai mult faţă de luna ianuarie
de Roana Rotaru    |    18 Mar 2021   •   14:21

Asta pentru că mulţi oameni nu sunt dispuşi sau nu ştiu cum să procedeze pentru a-şi schimba furnizorul, astfel încât să găsească oferta cea mai avatajoasă din zona în care locuiesc.

Mai mult, reducerea promisă de furnizorii vechi pentru această perioadă nu diferă prea mult de preţul din Serviciul Universal. 

Asociaţia Energia Inteligentă a făcut din nou o hartă în care arată că românii platesc preţuri chiar şi cu 19% mai mari pe curent, din simplu fapt ca s-au resemnat si merg pe varanta de cel mai mic tarif din oferta furnizorului actual, și pentru că nu caută cel mai mic preț disponibil în piață.

Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţia Energia Inteligentă, a intervenit prin telefon la Antena 3, unde a vorbit despre ce ar trebui să facem pentru a nu mai plăti facturi mari.

Ultima găselniță, aruncată în urmă cu 2 luni, tot cu scopul de a trece timpul și a plăti facturile, au fost cu privire la aplicarea unui discount care să anuleze creșterea facturii la energia electrică. Astfel, mai trece o lună în care consumatorii vor achita facturile plini de speranță că fac o alegere buna.

Analizând prețurile dintre Serviciul Universal și prețul din cea mai mică ofertă a furnizorilor actuali din piața, așa cum sunt ele prezentate în Comparatorul de Prețuri al ANRE, putem să observăm că există o diferență mică între prețul de Serviciul Universal și prețul din cea mai mică ofertă a furnizorului actual.

Această construcție a fost realizată tocmai pentru a induce consumatoriilor ideea că li se va aplica un discount la prețul din Serviciul Universal și aceștia vor avea astfel cel mai mic preț din piață, adică nu vor fi afectați de prețul Serviciuluoi Universal.

În situația în care se aplică un astfel de discount, astfel încât consumatorii să achite un preț similar cu prețul celei mai mici oferte ale furniorilor actuali, aceștia ar plăti un preț mai mic cu până la 3% față de prețul achitat în present.

Cele mai mici oferte ale furnizorilor din piața de energie conform Comparatorului de prețuri al ANRE, sunt mai mici cu până la 23% față de prețul cel mai mic ofertat de furniorul actual al consumatorului casnic aflat în Serviciul Universal.

×
Subiecte în articol: curent furnizor facturi uriaşe
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close