Antena 3 CNN Actualitate Facturile emise de companiile Enel au început să fie stornate. Furnizorul de energie si gaze naturale a făcut un anunț pentru clienți

Facturile emise de companiile Enel au început să fie stornate. Furnizorul de energie si gaze naturale a făcut un anunț pentru clienți

Clienții Enel Energie și Enel Energie Muntenia eligibili beneficiază de prevederile schemei de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale în sezonul rece 2021-2022, a anunțat, luni, furnizorul.

Facturile emise de companiile Enel au început să fie stornate. Furnizorul de energie si gaze naturale a făcut un anunț pentru clienți
Sursa foto: agerpres foto
de Mia Lungu    |    31 Ian 2022   •   18:33

"Clienții Enel Energie și Enel Energie Muntenia eligibili beneficiază de prevederile schemei de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale în sezonul rece 2021-2022, fapt reflectat și în facturile emise în lunile decembrie și ianuarie, aferente perioadei de consum noiembrie, decembrie și parțial ianuarie", au transmis reprezentanții companiilor.

"Pentru consumurile care s-au încadrat în schema de compensare la energie electrică, cele două companii de furnizare din cadrul Enel vor storna facturile deja emise cu schema de sprijin, pentru a reflecta pe deplin modul de calcul menționat în actele legislative, în contextul modificării succesive a acestora.
 
Astfel, facturi emise de Enel Energie și Enel Energie Muntenia în lunile decembrie și ianuarie, aferente consumurilor perioadei noiembrie 2021 - ianuarie 2022, ce conțin schema de compensare pentru consumul de energie electrică, au început să fie stornate încă de săptămâna trecută. Ulterior, cei doi furnizori vor emite facturile recalculate aferente perioadei menționate.
 
Pentru clienții beneficiari ai schemei de compensare la electricitate care au plătit facturile în cauză, furnizorii Enel vor scădea valoarea acestor facturi din valoarea celor emise pe baza metodei de calcul ajustate.
 
Furnizorii Enel depun toate eforturile pentru a reflecta în facturi beneficiile acordate prin schema de compensare și își asigură clienții că vor continua să aplice acest sprijin, în conformitate cu reglementările în vigoare", au mai precizat aceștia.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close