Antena 3 CNN Actualitate Facturile la curent vor fi mai mari. Energia electrică se scumpeşte din luna iunie

Facturile la curent vor fi mai mari. Energia electrică se scumpeşte din luna iunie

Facturile la curent vor fi mai mari. Energia electrică se scumpeşte din luna iunie
Sursa foto: foto: ightbulbcentral.wordpress.com
28 Mai 2012   •   14:40

Preţul reglementat al energiei electrice va fi majorat cu 5% până la sfârşitul lunii iunie atât pentru populaţie, cât şi pentru consumatorii industriali, iar Executivul menţine în memorandumul cu FMI calendarul de eliminare a tarifelor administrate la electricitate asumat de Guvernul Boc, scrie Mediafax.

Procesul de renunţare la tarifele reglementate la energie electrică, cerut de FMI, va fi aplicat separat pentru consumatorii industriali şi pentru cei casnici.Pentru consumatorii industriali, preţurile regelementate vor începe să fie eliminate, în etape, din luna septembrie a anului în curs. Aceste tarife vor fi complet eliminate până la 31 decembrie 2013.
   
Eliminarea preţurilor reglementate pentru consumatorii casnici va începe în 2013 şi va fi încheiată până în 2017.
   
În memorandum se mai arată că Legea energiei electrice ar putea fi aprobată de Parlament până la mijlocul lunii iunie, iar foaia de parcurs pentru sectorul energeiei electrice va fi făcută publică de Guvern până în 30 iunie.
   
Tarifele la electricitate şi gaze plătite de populaţie sunt reglementate de ANRE din considerente de protecţie socială, dar Comisia Europeană şi FMI au cerut Guvernului să liberalizeze piaţa pentru a  aduce preţurile la nivelul din blocul comunitar.




×
Subiecte în articol: consumatori casnici
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close