Antena 3 CNN Actualitate Facturile la întreţinere ar putea creşte chiar şi cu 50% în 2009

Facturile la întreţinere ar putea creşte chiar şi cu 50% în 2009

Facturile la întreţinere ar putea creşte chiar şi cu 50% în 2009
29 Dec 2008   •   16:55

Temperaturile foarte scăzute, preconizate de meteorologi pentru această iarnă, îi vor afecta serios pe români mail ales la buzunare. Întreţinerea ar putea depăşi chiar 1000 de lei pentru un apartament de trei camere, în lunile mai grele de iarnă, ianuarie şi februarie.
În medie, un român va scoate din buzunar pentru plata întreţinerii pe luna decembrie cu 15-20 % mai mult decât în aceeaşi lună a anului trecut.
O familie de pensionari, care locuieşte în două camere, va cheltui aproximativ 300 de lei pentru căldură, în luna decembrie. Cifrele de anul trecut arată că pentru un apartament de trei camere, întreţinerea a costat până la 1000 de lei. Anul acesta, preţul căldurii ar putea ajunge şi până la 1500 de lei, în luna decembrie.
Situaţia va fi şi mai grea în următoarele luni, ianuarie şi februarie, când preţul întreţinerii va fi cu 50% mai mare decât în aceaşi perioadă a anului 2008.
Şefii RADET susţin însă că facturile nu vor creşte, ci chiar vor fi mai mici decât anul trecut.
Şi preşedintele Ligii Asociaţiilor de Proprietari, Mihai Mereuţă, consideră că majorarea facturilor la întreţinere este puţin probabilă.
?Având în vedere temperatura medie exterioară care a fost aproximativ de 3, 5 grade, cu trei grade mai mult decât în 2007, şi ţinând cont că nu s-a modificat preţul la gigacalorie, practic bucureştenii nu ar trebui să primească facturi mai mari? este de părere Mereuţă.
Antena 3

×
Subiecte în articol: RADET
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close