Antena 3 CNN Actualitate Facultăţile care înscriu candidaţi fără diplomă de bacalaureat riscă să fie închise

Facultăţile care înscriu candidaţi fără diplomă de bacalaureat riscă să fie închise

Facultăţile care înscriu candidaţi fără diplomă de bacalaureat riscă să fie închise
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Iul 2011   •   20:08

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Cătălin Baba, a declarat, luni, că orice facultate care înscrie candidaţi la admitere fără diploma de bacalaureat riscă să fie închisă, relatează Mediafax.

Precizarea secretarului de stat a venit în contextul unui anunţ făcut de o facultate privată din Iaşi, potrivit căruia instituţia de învăţământ primeşte candidaţi la cele trei specializări, medicină dentară, tehnică dentară şi ştiinţe ale comunicării, fără ca aceştia să fi avut diplome de bacalaureat. Condiţia impusă candidaţilor fiind să aducă diploma de bacalaureat până în anul doi de facultate.

"În cazul în care comisia de control al MECTS va constata că există un singur program unde au fost admişi candidaţi fără diplomă de bacalaureat acel program va fi închis" a declarat secretarul de stat.

Preşedintele facultăţii a emis, luni, un comunicat prin care anunţă că instituţia va renunţa la programul înscrierii absolvenţilor de liceu fără diplomă de bacalaureat.

×
Subiecte în articol: inscriere
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close