Antena 3 CNN Actualitate Încă o problemă pentru PMB și Nicușor Dan | Se cere falimentul firmei care asigură service-ul autobuzelor din București

Încă o problemă pentru PMB și Nicușor Dan | Se cere falimentul firmei care asigură service-ul autobuzelor din București

Primăria Municipiului București și Nicușor Dan se confruntă cu o nouă problemă. Firma care asigură service-ul celor 400 de autobuze Otokar în București, Happy Garage SRL, are foarte multe datorii și i s-a cerut falimentul.

Încă o problemă pentru PMB și Nicușor Dan | Se cere falimentul firmei care asigură service-ul autobuzelor din București
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    02 Sep 2022   •   14:05

Firma Best Achiziții SRL cere falimentul societății Happy Garage SRL, cea care a câștigat licitația pentru cele 400 de autobuze cumpărate de municipalitate și care este subcontractorul turcilor de la OTOKAR, potrivit gandul.ro.

Când turcii de la OTOKAR au făcut licitația pentru cele 400 de autobuze, aceștia ar fi vrut să lucreze cu un alt service.

Pentru că respectivul service nu avea actele în regulă, iar OTOKAR a descoperit asta abia cu două zile înainte de termenul în care trebuiau depuse actele, au intrat în legătură cu Happy Garage SRL, cu care au și decis să colaboreze.

Cu toate că Happy Garage SRL dețineau doar un garaj de dimensiuni reduse, proprietarul, Daniel Maftei, a acceptat să fie subcontractorul OTOKAR.

În acel garaj, angajații făceau tunning auto și confecționau articole de marochinărie: curele, huse de telefoane, genți etc. - toate copii ale unor branduri celebre.

Ulterior a fost amenajat garajul pentru a fi asigurat service pentru autobuzele OTOKAR, însă nu au fost lăsate deoparte nici vechile ”activități”, respectiv tunning-ul plus curelele/gențile de piele.

Întreaga afacere aduce Happy Garage SRL aproximativ 2 milioane de euro pe an, plus TVA, pentru o perioadă de 8 ani - aceasta fiind perioada contractului obținut de proprietarul firmei.

Daniel Maftei, proprietarul Happy Garage SRL - ”Playboy de Dorobanți”

Daniel Maftei, proprietarul firmei Happy Garage SRL, este cunoscut drept ”Playboy de Dorobanți”.

”Este un cunoscut cheltuitor și are un stil de viață opulent, având în anturaj o sumedenie de personaje pestrițe, vedete de tabloid precum Turbo Prințesica, Termopane, multiple prostituate etc.”, au dezvăluit surse pentru Gândul.

”Proprietarul Happy Garage SRL are mai multe datorii, inclusiv la persoane fizice -, ultima fiind la un afacerist timișorean care i-ar fi luat niște mașini, fiind un personaj cu o viață de noapte foarte activă, din toate punctele de vedere. Acum, spre exemplu, face niște scheme periculoase cu un secretar de stat de la Ministerul de Finanțe – Mihai Precup -, cu care își petrece majoritatea nopților în petreceri cu tot ce trebuie”, a mai declarat sursa citată.

În acest moment, contractul încheiat între OTOKAR și Happy Garage SRL este în aer, având în vedere că firma deținută de Daniel Maftei ar putea intra în insolvență, iar cele 400 de autobuze din București nu ar mai avea o firmă care să le asigure service-ul. 

×
Subiecte în articol: Otokar Nicușor Dan autobuz
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close